Festival Enfocats 2019

Enfocats 2019
Desena edició del Fesival de Fotografia del Pati Llimona
Maig 2019

Exposicions, xerrades, tallers i altres activitats al Pati Llimona i altres centres cívics de Ciutat Vella.



L’Enfocats, el festival de fotografia del Pati Llimona, arriba aquest mes de maig a la desena edició. Durant aquesta dècada, s’ha consolidat com un punt de trobada de referència entre fotògrafs, entitats, i col·lectius que contemplen la fotografia com una eina per a la transformació social.


El tema central d’aquesta edició és explicar els relats de les situacions que pateixen les persones migrants durant els seus trajectes i durant les seves estades als països de (pressuposada) acollida, fruit de les polítiques migratòries actuals.

És per això que hi tindran veu dones vingudes des d’Amèrica del sud, un emigrant del Senegal, venedors ambulants de Barcelona o persones que han aconseguit creuar la frontera sud espanyola, perquè siguin elles qui ens expliquin, en primera persona, què significa ser vist i tractat com l’altre.

La fotografia serà l’eix vertebrador del festival amb fins a 7 exposicions. Projeccions audiovisuals, xerrades i col·loquis completaran la programació, que enguany tindrà activitats també fora del Gòtic. Els altres tres centres cívics del districte de Ciutat Vella també acolliran exposicions i activitats.

Activitats en col·laboració amb el Convent

Divendres 17 de maig  : 17.30h
Lloc: Convent de Sant Agustí
Narració del llibre “Amic Meu” amb Open Cultural Center
Dinamització per a infants i famílies amb SDIA Convent.
+info

Dissabte 25 de maig a les 11h
Ruta a Peu : Barcelona, ciutat de negrers?
amb l’Associació Antropologies
Lloc de trobada: Pati Llimona
Ruta per diversos espais del Gòtic amb l’objectiu de visibilitzar i convidar a la reflexió sobre el mite de la postcolonialitat. Aquests monuments, espais públics i privats són l’evidència de com el pensament colonial, esclavista i racista té continuïtat i segueix present a través de l’imaginari simbòlic.
+Info. (Cal inscripcio prèvia)

Tota la programació d’Enfocats al web:
enfocats.org

×