[videoart]”Especulaciones Travestis” La possibilitat d’una contra-genealogia amb Frau Diamanda

14 de juny a les 20h
Sala Noble
Entrada oberta

Frau Diamanda, destacada artista audiovisual travesti i curadora independent, ens convida a la presentació del seu treball “Especulaciones Travestis”. Creat en 2022, aquest videoart explora una llarga tradició d’escriptura, pensament i discurs travesti d’executants llatinoamericanes, tradicionalment silenciades per l’heteropatriarcat. Aquesta obra ha estat presentada en destacats espais culturals i acadèmics, incloent-hi el Museu Reina Sofía de Madrid, La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València o el PEI (programa d’estudis independents) del MACBA.

Aquesta peça de videoart compta amb les col·laboracions de Laura del Vecchio (Guerra Fria) i Miguel Rivero (Vyltage) amb la música, l’edició és de Diana Collazos.

Frau Diamanda / Héctor Acuña (Lima, 1971) és una força creativa en l’escena artística contemporània, amb una trajectòria notable en art transgènere i performance multimèdia. Des del 2016, ha desenvolupat una estètica neobarroca travesti en la seva escriptura i presentat els seus treballs en diverses plataformes internacionals. Amb més de vint anys de carrera, la seva obra “Especulaciones Travestis” representa una nova contribució a la seva exploració contínua dels temes de gènere, memòria i resistència cultural.

Frau Diamanda. Fotografia de Ornella Bodratto

×