[EXPOSICIÓ] 100 venus i altres dones de Lola Granell

Del 24 d’octubre al 10 de novembre
Inauguració 26 d’octubre a les 19.30h

En moments de crisi hi ha el perill que les dones paguem el doble, la pobresa femenina és un percentatge que puja. Fins i tot a la civilitzada Europa, moltes dones han d’acceptar treballs mal pagats i uns horaris curts amb contractes precaris. Per aquestes i moltes més raons he sentit la necessitat de fer un treball que ens permeti de pensar en el rol de les dones en la societat del segle XXI, en un moment en què en molts païssos es posa en qüestió la llibertat femenina.

Aquesta obra ha cercat diferents contextos històrics, des de l’antiguitat, sense oblidar algunes civilitzacions no europees. Aquest treball es divideix en dues parts: «100 venus» i «Dones».

«100 venus» (Reliquaris profans)

100 venus vol ser una reflexió sobre el rol de les dones a través de la història de l’art. Les dones presentades com a models o com a verges. Les dones com a joietes exhibides, sense cap més demanda que la de ser guapes, i de correspondre als «cànons» de cada època. Avui dia, les actrius i top models serien les «venus» de la nostra època.

Presentades dins de llaunes de sardines fan pensar en els reliquaris, o en les capses de joies, just com un objecte agradable.

«Dones»

Amb «Femmes», «Dones», he observat dones dins de les seves vides, públiques o més privades i totes defensen la idea de dones lliures d’escollir el tipus de vida que els convé. Federica Montseny, primera dona ministra a Espanya. Maria i Irene Curie, primeres dones que van obtenir el premi Nobel. L’entranyable Carmen Amaya, emblemàtica de Barcelona i de qui m’agradarìa fer un treball. D’altres més anònimes, pero no menys interessants. I tambvé l’ Anne, per qui tinc molta estima, pel seu treball de divulgació sobre el Camp de Deportació de Royalieu a Compiègne (França), on vaig tenir el privilegi d’exposar sobre el tema dels deportats espanyols. La Manuela, boliviana, etc. Tatiana medidora cultural i viatgera i altres. Aquestes son dones que viuen en una época i que algunes com elles, poden decidir el que volen fer o no, el que volen representar com model i no ser escollides basant-se en les seves qualitats estetiques.

Altres exposicions de Lola Granell

EXPOSICIONS ANTERIORS 
2017 març-abril: Médiathèque de Creil, «Être femme artiste aujourd’hui»
Grisy-les-Plâtres: «Grisy Code» Exposició col·lectiva en els jardins de la gent del poble.
març : Cinéma Majestic a Compiègne. «Siluetes». Exposició personal.

2016 septembre-Octubre : Senlis. «INVITACIÓ D’ARTISTES DE LA PICARDIE» Organitzat pel Consell Regional de Hauts de France».
Prieuré ST.Maurice. Senlis. «Tres mirades, tres continents». Tres artistes que representen tres continents, Europa, Amèrica del Sud i la Xina.
1r març del 2017 fins gener 2017: Mémorial de Struthof. Alsace. «Voyage et Déportation: Régards contemporains sur la déportation». Quatre Artistes europeus : Paolo Jamoletti, italià. Video; Deborah Edwars, anglesa, pintora; Didier Lemarchand, francés, fotògraf i Lola Granell, pintora i instal·lacions.
2016 juny : «10 artistes contemporains», als Abattoirs de Roye.
2016 abril-maig : «100 vénus et autres femmes», Espace Matisse a Creil
2015 maig-juny: «Galerie Associative ». «100 Vénus et autres femmes». Exposició personal,   Beauvais.

+Informació

×