Cabeza de Topo, edició 14 dedicat a Juan Antonio Nieto

Cabeza de Topo, edició 14 amb 4’33” Café . Dedicat a Juan Antonio Nieto
27 de gener : 19h : Sala Noble
Javier Piñango, Enrique del Castillo i Dani Blue

El col·lectiu 4’33” Café neix sota la forma d’un projecte cultural, una plataforma que té com a objectiu la difusió de noves i creatives músiques que es fan aquí i allà. El novembre de 2013, 4’33” Cafè posa en marxa una sèrie d’esdeveniments efímers anomenats Cabeza de Topo (#CDT).

Els #CDT són esdeveniments pensats per a petits grups de persones, que tenen lloc enespais insospitats de Barcelona i voltants.

Javier Piñango presentarà i.r.real 10, el seu últim disc dins del projecte I.R.REAL nascut en 2010.
En aquest cas, el procés de treball a partir de la idea de plasmar un Madrid I.R.REAL, va ser construir aquest itinerari, aquesta travessia amb un principi i final a través de 17 localitzacions que, per un motiu o l’altre, eren suggeridores per a ell. “Construir tot l’entorn de l’artefacte sonor visual escrit d’I.R.REAL 10 ha suposat un llarg procés de dos anys, complicat, a vegades fins a dolorós, travessat per la pandèmia, malalties, pèrdues, ansietats, dificultat…; però també per la COMPLICITAT. I.R.REAL 10 de l’amistat amb Almudena Villar i el seu fantàstic treball fotogràfic, i de la memòria també còmplice i sempre present del músic amic que va assistir des de l’ombra a bona part del procés i al qual, per descomptat, està dedicat aquest treball: Juan Antonio, el gran Juan Antonio.”

Enrique del Castillo i el seu projecte Umbrafono. Una performance amb tres lectors òptics capaços de transformar en so els estímuls òptics que generen un feix de llum en travessar pel·lícules de cel·luloide dissenyades pel mateix autor. Totes són composicions originals. Les pel·lícules estan dissenyades a partir d’un esquema de relació entre la freqüència d’ona de les notes i la repetició de formes geomètriques, de manera que generen sons harmònics, sorolls i textures sonores. Aquest projecte està basat en el sistema de lectura òptica-analògica usat al cinema des de 1919 per a la interpretació de les bandes sonores.

Dani Blue oferirà un collage sonor en homenatge a Juan Antonio Nieto, realitzat amb eines pròpies dels Dj’s, partint d’enregistraments d’altres artistes, entre ells el mateix Juan Antonio. Serà una actuació/sessió improvisada amb l’objectiu de recrear des de la seva pròpia perspectiva els universos acústics de Nieto.

×