[Expo] Behave de Marina Plana

Del 4 al 29 d’abril
Inauguració: dimecres 6 d’abril a les 18.30h

Utilitzant el drag i el transformisme Marina Plana qüestiona la incomoditat que suposa per mi utilitzar només els termes home i dona per descriure la identitat d’una persona. A través d’aquest procés reivindica les identitats queer i no binàries, i rebutja el binarisme imposat en la nostra societat.

La norma està feta per trencar-la
allò normal és avorrit
el gènere és una construcció social
la identitat no és un comportament
ja prou amb el patriarcat
el feminisme trans és necessari
la penya queer mereix alguna cosa millor
que els cossos siguin només cossos
com és ser normal?
com és sentir-se acceptat?
“comporta’t” diuen ells
què es necessita per ser lliure?
què es necessita per sentir-se lliure?

autorretrat marina plana
Autorretrat de Marina Plana

El projecte es titula BEHAVE, es tracta d’un treball multidisciplinari en el que barreja fotografia, vídeo i text. Sorgeix de la necessitat de l’artista de conèixer-se, de qüestionar-se com a dona i els rols imposats en la societat patriarcal i veure que hi ha més enllà del gènere binari.
Es basa en autoretrats realitzats des de 2018 a 2021 on Marina cerca de manera molt natural, l’exploració de la seva pròpia imatge, sola, sense que ningú la veies o jutgés.

L’exposició també compta amb una peça audiovisual que va sorgir de la barreja de converses amb persones queer i no binàries amb imatges aparentment random per crear un nou llenguatge. De caràcter experimental compta amb un conjunt de càpsules audiovisuals que giren entorn del gènere i a les infinites possibilitats d’expressar la nostra identitat.

Peça audiovisual de Behave de Marina Plana

Marina Plana
Nascuda a Girona, apassionada per la fotografia i el vídeo es va formar en realització Audiovisual a Barcelona. Després de treballar a Colònia i a Anvers, va continuar la seva formació acadèmica estudiant Fotografia a Grisart Escola Internacional de Fotografia.

www.marinaplana.com/behave

Categoria: Exposicions
×