Cicle de Cinema Italià

divendres 10, 17 i 24 d’octubre a les 19h .

3€

 

Atrium Films Distribution presenta tres obres de diferents gèneres subtitulades al català. A l’acabar la projecció hi haurà una xerrada amb convidats.

Divendres 10 d’octubre a les 19h : Il Coraggio

Divendres 17 d’octubre a les 19h: Alí ha Gli Occhi Azzurri (L’Alí té els ulls blaus)

Divendres 24 d’octubre a les 19h: La Scomparsa di Patò (La desaparició d’en Pató)

 

10.10.2014  IL CORAGGIO

Un retrat de magistrats, ciutadans, homes i dones de Sicília que han patit el poder de la Màfia però, tot i així, han tingut el coratge d’enfrontar-se pacíficament a una organització criminal que segueix present, avui en dia, a la vida de l’illa i també de la societat italiana.

Director: Santiago Lapeira Documental – 75 min. –

 

 

17.10.2014 ALÍ HA GLI OCCHI AZZURRI  (L’Alí té els ulls blaus)

En Nader és egipci, nascut a Roma, està enamorat de la Brigitte, una noia italiana, i els seus pares s’oposen a aquesta relació. L’Stefano és italià, i el seu millor amic. L’Alí té els ulls blaus ens explica una setmana en la vida d’un adolescent que intenta anar en contra dels valors de la seva família. En la balança entre ser àrab o italià, Nader, valent i enamorat, haurà de suportar la solitud, els carrers, el fred, la fam, la por i la pèrdua de l’amistat, mentre intenta  recuperar la seva pròpia identitat.

Director: CLAUDIO GIOVANNESI – 99 min. – història de  CLAUDIO GIOVANNESI i FILIPPO GRAVINO

 

 

24.10.2014 LA SCOMPARSA DI PATÒ (La desaparició d’en Pató)

Vigata, 1890 . Divendres Sant. A la plaça del poble s’escenifica “La passió de Crist”, en la qual el director de la seu local de la banca de Trinacria, Antonio Pató, interpreta el paper de Judes. La representació té el moment àlgid amb el penjament de Judes (Pató) que , acompanyat dels improperis dels espectadors, cau per l’escotilló de l’escenari. Però al final de l’espectacle sembla que Pató ha desaparegut. La delegació de seguretat Pública de Vigata, representada per Ernesto Bellavia, i els Reials Carabiners locals, representats per el Mariscal Paolo Giummaro, són posats sobre avís: cal aclarir el misteri. A través de les investigacions, els interrogatoris i una sèrie de flashbacks que donen vida a un calidoscopi de personatges, de bones i males costums extremadament actuals, apareix un quadre insospitat i sorprenent de Sicília i de tota Itàlia

Director: Rocco Mortelliti.  Basat en la novel·la d’Andrea Camilleri La Scomparsa di Patò

http://https://www.youtube.com/watch?v=o-fZmpk3p8I&list=PL77581C982502F641

Més informació:

www.atriumfilms.es

 

×

2 Comments on "Cicle de Cinema Italià"

Trackback | Comments RSS Feed

  1. Aruna ha dit:

    IL CORAGGIO és un documental super interessant , amb personatges autèntics i reals que us recomano a tots.
    ALÍ és una pel·lícula preciosa i que mostra una realitat molt actual.
    En quan a “La desaparició de Pató” és un relat irònic i divertit. Passareu una molt bona estona.

  2. Laia ha dit:

    Il Coraggio vaig tenir la sort de veure-la, al cinema Alexandra, i em va semblar molt trista (perquè el que relata és un problema molt greu,que passa encara actualment) però alhora molt interessant, molt emocionant, i que empeny a la lluita i a la movilització en contra de les injusticies.

Post a Comment