[Audició] Alfredo Costa Monteiro presentació de Transient Spaces as Impermanent Lines

5 d’abril a les 19 h  
Alfredo Costa Monteiro presenta el CD Transient Spaces as Impermanent Lines
(Espais transitoris com a línies impermanents) editat per Sublime Retreat.
Sala noble . Obert

Espais transitoris com a línies impermanents, es va compondre com un deambular sonor sense altre propòsit que el d’una passejada conscient. Aquesta falta de direcció, expressada a través d’una narrativa hipotètica, configura un itinerari a través de diferents atmosferes sonores portades per la materialitat del so i, així, creant estats emocionals variables propers a la desorientació; exactament com en una deriva psicogeogràfica el qual implica una certa renúncia al que esperar, depenent de cada espai on evoluciona aquesta narrativa subjacent. És una peça per a sons trobats, inspirada en la tècnica de metratge trobat en el cinema experimental, on les imatges, sovint de fonts anònimes, es mostren com si fossin editades en una narrativa per aquells que literalment les van trobar.
Com una banda sonora per a una pel·lícula inexistent, podria ser assimilada a una peça de cinéma pour l’oreille (cinema per a l’oïda), aplicant literalment l’expressió francesa donner à voir (una cosa com “permetre veure”), però amb el so com a mitjà.Tots els sons van ser compilats durant els primers tres mesos del procés; la font de la majoria d’aquests sons ha estat intencionadament oblidada per tal de buidar-los tant del seu contingut psicològic com contextual.

Alfredo Costa Monteiro, nascut a Porto (Portugal) el 1964 i resident a Barcelona des de 1992, és un artista multidisciplinari que explora la intersecció entre arts visuals, poesia visual i so, destacant per la seva aproximació fenomenològica en l’ús de materials i processos inestables. La seva carrera inclou la participació en projectes d’art sonor, música improvisada i experimental des de 1995, així com col·laboracions en col·lectius d’art contemporani i organització de festivals. Ha exposat i impartit tallers internacionalment, consolidant-se com una figura clau en l’escena de l’art sonor i visual.




×