Instal·lació : Sobre L’inconvenient D’haver Nascut

Sobre L’inconvenient D’haver Nascut
De Mila von Chobiak i Fernando Jobke.
Del 18 al 21 d’octubre de 18 a 21h
Inauguració : 18 d’octubre a les 19.30h

Capelles del CC Convent de Sant Agustí 

“Ningú pot negar el sofriment, la por, él pànic, el terror o la paüra que pot apoderar-se d’alguns animals i del qual nosaltres, els homes, podem donar testimoniatge”. Jaques Derrida – El animal que luego estoy si(gui)endo.

“Sobre l’inconvenient d’haver nascut” és una instal·lació sonora que inclou el paisatge sonor, la música electroacústica i la sonificació de dades, així com la gràfica documentalista i la projecció de textos. Aquesta peça, de nova creació, reflecteix i posa en evidència a partir d’aquests mitjans, el tracte a què és sotmès el col·lectiu animal per la indústria càrnia i les conseqüències que comporta aquesta per als propis animals no humans, vetats en la seva possibilitat de viure més enllà del calendari i les circumstàncies que l’ésser humà li ha imposat.

Fernando Jobke és llicenciat en composició musical (U.N.Q. Bs.As. Argentina) especialitzat en música contemporània i electroacústica i ha perfeccionat els seus estudis en el Postgrau de noves tècniques Compositives (Barcelona Pompeu Fabra) i en el Màster en art sonor (Barcelona UB). A Barcelona va guanyar el primer premi del concurs internacional de composició SGAE (2004) amb “Die Sonne” ensayo 1″ i  va participar en festivals com Lem, Zeppelin, International computer music conference entre altres.

Mila von Chobiak es mou en el camp de les arts escèniques i la performance, creant, protagonitzant, dirigint i acompanyant processos creatius. Va formar part del grup Románticos Empedernidos i va liderar la fanfarria Always Drinking Marching Band, durant una década, entre altres projectes. Compagina els darrers 5 anys entre la investigació i producció sonora i visual en l’àmbit del videoart , així com sobre la trobada entre el cos en escena i l’experimentació sonora.

I·lustració : Helen Pomfret

Amb el suport de la beca Osic per recerca i innovació

×