Exposicions

Programació d’exposicions per l’any 2022


Convocatòria anual d’Exposicions al Convent de Sant Agustí per l’any 2023

15 de setembre de 2022 i acaba el 30 de novembre de 2022. Abans del 9 de desembre, es comunicarà les obres i artistes seleccionades.

Els projectes artístics s’exposaran a la Sala Hall de la Plaça de l’Acadèmia durant l’any 2023, a partir del 4 de gener de 2023.


SETEMBRE
del 5 al 30 de setembre
Hall de la Plaça de l’Acadèmia

DONA, MUJER, WOMAN – de Montserrat Anguiano i Rubén Antón

Tres conceptes que ens defineixen. Dones, referents que ens representin. Dones, icones femenines que van emprendre la lluita. Woman, the power of creation and resurrection. Tres lluites que conflueixen per primera vegada en aquesta exposició pionera a la ciutat de Barcelona, incloent-hi dones rellevants i persones dissidents al llarg de la història. Vides que volem celebrar i recordar perquè no caiguin en l’oblit. Juntes som una.


OCTUBRE
del 3 al 28 d’octubre
Hall de la Plaça de l’Acadèmia

Relatos – Pentáculo Escultors

Una conjunció d’esdeveniments que inicialment semblen aïllats i inconnexos, s’encadenen en una cronologia centenària que dóna forma i identitat al Convent de Sant Agusti.

Cada tros d’història ens obre una finestra per on podem veure, en relació amb la seva època i context, com el que ha passat en aquells temps ha donat forma al caràcter de l’espai que avui ens convoca i que ens convida a revisar aquella història.


NOVEMBRE
del 14 de novembre al 30 de desembre
Hall de la Plaça de l’Acadèmia

On van elles II – de Venecia Fluor

Quina forma té la feminitat avui dia? Venecia Flúor ha creat una metodologia a partir del folklore per obtenir poemes entorn dels arquetips de la dona, que han plasmat en formats musicals d’estructura popular, però amb ritmes electrònics. 

La segona part del projecte consisteix a obrir un imaginari audiovisual de possibilitats per extreure una idea mutable i fluida d’allò que s’entén com a femení.


NOVEMBRE
del 22 al 26 de novembre
Capelles del Convent

Recorreguts Sonors – Instal·lacions interactives

Estem en camí de superar la virtualitat distòpica de la pandèmia, han estat dos anys molt llargs que ens han fet reflexionar molt sobre com afrontem les relacions amb tothom des del Centre Cívic Convent de Sant Agustí.