[Exposició] Urbanisme Ficció

amb Antonio R. Montesinos
En el marc del cicle Temporals
Del 14 de juny al 27 de juliol

Inauguració
14 de juny a les 18:30h

Trobada debat “Urbanismo ficción”
28 de juny a les 18.30h

L’artista Antonio R. Montesinos va coordinar el taller Urbanismo Ficción, una proposta col·laborativa que convidava a imaginar futurs desitjables per als barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera. En aquesta trobada, proposa conèixer i comentar la instal·lació sorgida a partir de les conclusions del projecte. Descobriu els possibles futurs del barri!

Urbanismo Ficción és una proposta a mig camí entre la mediació, el treball de camp i la creació col·lectiva.

Urbanismo Ficción” és un projecte que neix amb la interacció, el debat i el disseny com a base del seu desenvolupament. En aquest taller, l’Antonio Montesinos ens introduirà en les pràctiques de disseny especulatiu que ens ajuden a  imaginar i fer possibles futurs desitjables i alternatius al barri a partir d’una realitat present.

Els participants en l’activitat parteixen d’un treball de camp en el qual detecten problemàtiques reals i projecten futurs desitjables que solucionin situacions concretes dels seus entorns.

Els tallers

En la primera sessió, cada participant indicarà quines són les problemàtiques que detecta al barri i, un cop les tinguem totes, veurem quines coincidències hi ha entre elles: quines són de caràcter econòmic, de convivència, de mobilitat, de sostenibilitat… totes les propostes seran incloses.

En la segona sessió, en grups i segons les temàtiques generals detectades en la sessió anterior,  aplicarem tècniques de disseny de futur i de ciutat per fer una proposta de com intervenir en el barri i resoldre les qüestions plantejades.

El resultat del treball fet col·lectivament es traduirà en una instal·lació que es podrà veure al centre cívic Convent de Sant Agustí a partir del 14 de juny coincidint amb dates de Festa Major.


Aquesta proposta pertany al cicle d’exposicions itinerants “Temporals” impulsat per la Xarxa de Centres Cívics i l’Institut de Cultura.

Categoria: Exposicions
×