[Exposició] Monster – Korekara 怪獣

Del 14 de març al 5 d’abril de 2019.
Inauguració 14 de març a les 19h
Hall de Pl. Acadèmia

S’estan per complir vuit anys des d’aquell terratrèmol. Amb el lema “No oblidarem aquell desastre”, enguany es repetirà per setè cop l’esdeveniment de suport a Tohoku a Barcelona.

MONSTER és una exhibició d’art que porta a terme la fundació japonesa des de l’any 2013. S’hi exhibeixen obres públiques bidimensionals, tridimensionals, cinematogràfiques, i de tots els estils cada estiu al “Hikarie” de Shibuya, a Tokio; i cada tardor en una galeria de Nova York. Les obres no expressen alguna cosa relacionada amb el terratrèmol per se, sinó que estan creades sota una lliure interpretació del tema MONSTER. No obstant això, a causa que la paraula MONSTER està plantejada com a metàfora del terratrèmol de Tohoku, cada vegada que pensem en el tema de l’exhibició pensem també en el desastre, i això ens uneix al lema de “no oblidarem aquell desastre“.

També va ser un motiu el fet que fa sis anys, quan va començar KOREKARA JAPÓ, el grup principal d’artistes fos de residents a Barcelona. De tota manera, durant els últims anys ens vam plantejar donar suport també als estudiants universitaris d’art de l’àrea de Tohoku, als artistes i, sobretot, a la creació de llocs per a la realització de l’exhibició a l’estranger.
Els artistes que exhibeixen a MONSTER no van ser víctimes directes del terratrèmol, però estan a favor del lema “no oblidarem aquell desastre”. També, com a oportunitat perquè surtin a llum els joves creadors, l’esdeveniment d’aquest any reuneix quinze obres que van ser seleccionades especialment de l’exhibició del 2017 i 2018.

KOREKARA JAPÓ és una activitat realitzada totalment per voluntaris als que els uneix un mateix sentiment.

Organitza

×