Programació cultural estiu 2022

Arribat l’estiu, arriba la nova programació del Convent amb la Festa Major, el Zero3, actuacions i més…

El dia abans de la revetlla de Sant Joan, el pregó de Xavier Claveguera al claustre del Convent dona el tret de sortida de la Festa Major del Casc Antic. Dins la seva programació, el Convent vol participar en aquesta edició especialment emotiva després de dos anys a mig gas. Hi acollim la Festa de la Diversitat, la tarda de xerinola, Gresca al Convent i el 1er Torneig de Jocs Electrònics del Casc Antic, alhora que us convidem a participar en el I Concurs fotogràfic de la Festa Major

Tindrem també diversos concerts. Mark Cunningham, Aldo Aranda i Kike Bela, Temazzcal Trio per a l’ocasió… sons envolvents, paissatgisme sonor, improvisació vaporosa en homenatge a Víctor Nubla. I dins la programació de Zero3 Altaveu d’Accions Culturals, dues actuacions ben distintes: Voces Veladas, amb María Esteban Quartet, una reivindicació de les dones intèrprets i compositores del món del jazz i els musicals. I com a acte de cloenda, l’actuació bellugadissa dels balcànico-llatins Balkumbia.

Dues exposicions ben diferents, però unides per la mirada a l’altre i la construcció de la nostra identitat que escometem des d’aquesta diferència. Des de la primavera tenim al hall de la segona planta de l’edifici de plaça Acadèmia, les fotos guanyadores de Mirades Gatzara. I des del 22 de juny, al hall de la primera planta, Cave Canem, dins del programa Temporals, per la difusió de l’art contemporani als barris de Barcelona…

I també acollim, com cada estiu, el Dia Mundial de l’Escolta amb la convocatòria d’enregistraments, i un assaig en obert de la nostra resident d’enguany Sivgin Dalkilic.

[Exposicions]
Mirades Gatzara
Del 3 al 30 de juny al hall segona planta edifici Plaça de l’Acadèmia
Cave Canem
Del 20 de juny al 29 de juliol al hall de la Plaça de l’Acadèmia

[Música]
1 de juliol: Temazzcal Trio (Sala d’Actes)

[Festa Major del Casc Antic]
22 de juny: pregó d’inici + actuació d’Arlet Capella Margarit (Claustre)
29 de juny: Festa de la diversitat (Claustre)
1 de juliol: Tarda Gamer (Sala Noble) + Gresca al Convent (Claustre)
I Concurs fotogràfic de la Festa Major (del 22 de juny al 5 de juliol)

[Zero3]
5 de juliol: recital Salvar l’ànima, de Fito Luri (Sala Antiga de la Biblioteca Francesca Bonnemaison)
11 de juliol: M’estreno sota la dutxa. Errar per l’obra poètica de Guillem Viladot (Sala Antiga de la Biblioteca Francesca Bonnemaison)
12 de juliol: Una passejada pel nostre barri (sortida des del carrer Comerç 36)
14 de juliol: concert Voces veladas (Claustre)
21 de juliol: Mirar – Dansa Inclusiva + concert Balkumbia (Claustre)

[Dia Mundial de l’Escolta]
18 de juliol: Escoltar a través de fronteres (Sala Noble)

[Assaig obert]
15 de juliol: Cabello Suicida amb Sivgin Dalkilic (Sala Noble)

×