[Concert Audiovisual] Tíktura en Directe, amb Björt Rùnars

Concert Audiovisual de Björt Rùnars amb la col·laboració de Edurne Arizu, Pau Robert, Mireia Calafell, Alba G. Corral, Joaquín Jara, i Quelot Caro.
13 de setembre a les 20h al Claustre del Convent
Entrada gratuïta amb aforament limitat.

Björt Rùnars, per Cristina Inocensio

Björt Rùnars presenta Tiktúra –primer àlbum de la violoncelista i compositora islandesa– el qual fou gravat i mesclat per ella mateixa a l’estudi de casa seva, entre 2021 i 2022, i editat per La Posada Records. 

El directe constarà del material de Tíktura juntament amb música anterior a l’àlbum, i comptarà amb la col·laboració de tots els artistes que han treballat amb Rùnars al llarg de la seva trajectòria. Pel que fa a la part musical Björt estarà acompanyada d’Edurne Arizu a l’acordió i els pedals; de Pau Robert als sintes i als pedals, i de Mireia Calafell, qui recitarà el poemari del recital “Varosha” que van crear juntes. Pel que fa a la part visual, comptarà amb Alba G. Corral en l’execució dels mateixos; una performance escultòrica a càrrec de Joaquín Jara i la dansa de Quelot Caro.

El treball de Björt es caracteritza per melodies misterioses i atmosfèriques que atrapen a qui l’escolta, amb els teixits sonors del violoncel processat per pedals gravats i sobregravats en directe, a vegades acompanyat de veu, enregistraments de camp, i altres elements que conformen els paisatges de Tiktúra.

Cover de Tíktura, de Michelle McFarlane

 
Björt Rùnars (Björt Rúnarsdóttir) és una violoncelista i compositora islandesa, establerta a Barcelona. Formada en el món clàssic a Reykjavík compaginat d’una exploració de camins més alternatius en la recerca d’un llenguatge propi, les seves composicions es caracteritzen per un estudi de les textures, experimental, atmosfèrica i subtil. Més enllà d’això Björt Rùnar ha participat i col·laborat en nombrosos projectes de diferents estils i formes: electroacústica, improvisació, música per a audiovisuals, música experimental, dansa i teatre. I ha actuat arreu d’Europa, la Xina, Tunísia, Corea, Austràlia, els Unió dels Emirats Àrabs, i en festivals com Sónar, LEV, Eufònic, Sharja Light Festival, Hi Seül, Melbourne International Arts Festival.

×