Directes : Recorreguts Sonors 2022

Accions i Mutacions Sonores
22 al 26 de novembre de 2022

CC Convent de Sant Agustí
Activitats obertes i gratuïtes

Arriba la setena edició d’aquest cicle dedicat a la creació sonora contemporània, amb instal·lacions artístiques i directes. 
Una setmana per experimentar amb freqüències ben variades: des de les músiques tradicionals fins a l’electrònica de ball, la veu humana i els sintetitzadors, el so 360 graus i el lo-fi, els sensors i la poesia.
En aquesta edició de Recorreguts Sonors: Accions i Mutacions Sonores ens acompanyaran llenguatges i missatges molt diversos, on també recordarem la figura d’en Joan Saura en una trobada d’homenatge amb música, dansa, reflexions, vídeo, i més.

Agenda

Dimarts 22 de novembre

19 h : Inauguració de les Instal·lacions sonores interactives a les Capelles del Convent de Sant Agustí. Les instal·lacions, fruit d’una convocatòria oberta, es podran visitar del 22 al 26 de novembre de 18 a 21h.

Amb LoopRoom Nº6 de Laura de Díaz, Ungòlian d’Arnau Casanoves, Can you play my heartbeat? d’Angelo Citta/daylikecolor, El bosque corrompido de Kazumi Fujita i Daniel Clegg, #MillennialRevolution del Col·lectiu NFT, Cotidiano de Gabriel Millán.

20.30 h : Claustre del Convent : Gnawa en 7 Colors:
Maalem Mohamed Khtira (música Gnawa) i creació visual amb Aurora Gasull i el grup d’alumnes del taller de Touchdesigner del Centre Cívic.

La música Gnawa és originària dels descendents dels esclaus negres deportats dels països de l’Àfrica occidental subsahariana. Practiquen una complexa litúrgia de música i dansa a través de set mlùk, representats pels set colors que provenen de la llum, l’energia originària.
En directe, els colors estaran presents amb la música del Maalem Mohamed Khtira i els visuals del grup d’Aurora Gasull.

Dimecres 23 novembre

20 h: Sala Noble
LATIRSINCRÓNICO Sonoplastía MarinaxIsil

Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil ens mostren un projecte sonor/corporal que planteja l’experiment de crear melodies cardíaques a partir del so de dos cors. Un equip d’amplificació sonora sense fil -creada en col·laboració amb Dinamo DIY espai– permet escoltar a temps real el so del batec en l’espai. Latirsincrónico explora la musicalitat en els ritmes sincrònics i discordants; en l’efecte de la interacció afectiva entre dues persones; en les reaccions físiques a diversos estímuls externs; i en la influència del pensament, les emocions i les memòries.
(Imatge: @glandulas_syntax)

Dijous 24 novembre

18 a 22 h : Sala Noble i Claustre : SARAU SAURA

JOAN SAURA (1954-2012), teclista, improvisador i compositor és una figura clau en la història de la música experimental catalana. Ara que fa deu anys que ens va deixar, volem recordar-lo organitzant un sarau memorable.
SARAU SAURA serà una trobada de quatre hores amb música, dansa, reflexions, vídeo… i amb possibilitat d’intervencions espontànies i improvisacions de tots els participants, entre els quals: Adrià Bofarull, Agustí Fernández, Alexis Eupierre, Amèlia Boluda, Andrés Corchero, Àngels Margarit, Anki Toner, Anna Subirana, Antoni Robert, Barbara Held, Berta Martí, Carles Andreu, Constanza Brnčić, Dori Sánchez, Eduard Altaba, Eduard Escoffet, Eli Gras, Eneko Alcaraz, Enric Cervera, Fàtima Campos, Ferran Fages, Glòria Martí, Habitual Video Team (Josep M. Jordana + Lis Costa), Jacobo Sucari, Joan Alavedra, Joan Sanmartí, Joma, Jordi Nico, Josep Bergadà, Josep-Maria Balanyà, Juan de Diego, Julián Álvarez, Krishoo Monthieux, Laura & Sira Cabrera, Liba Villavecchia, Mark Cunningham, Martí Ruids, Mil Pesetas (Roger Atrofe, Hara Kraan, Oriol Luna, Panotxa), Miquel Jordà, Miquel Àngel Marín, Morningblind (Gat + Sandra Bossy-Retti), Néstor Munt, Oriol Pons de Vall “Ginger”, Pepino Pascual, Quicu Samsó, Rafa Zaragoza, Ramon Solé, Romà Català, Saki Guillem, Setsfree, Toni Mira, Xavier Maristany.

Divendres 25 de novembre

19 h : Claustre del Convent : Digital grafitti
Instal·lació en motiu del 25N amb Alvaro Muñoz-Ledo de Mapping World Lab

Les persones participants podran fer visible una idea, una protesta o un estat d’emoció, que es projectarà a una de les façanes del Convent de Sant Agustí.

19.30 h : Sala Noble : Marta B. : Recital Poètic
“No tinc ni idea de què em parla, però estic plorant”

Marta B. utilitza la veu humana en tota la seva versatilitat amb un missatge contundent arrelat a l’estil cru del spoken word poetry i el rap. La conjunció d’imatges literàries quotidianes i la corporalitat influenciada pel món de la performance.

21.30 h : Sala Noble : Sessions Nocturnes (Ginebra Raventós, Natif Orchestra, iMARX i Joan Lavandeira). Presentació del VI disc L’emperateur

“Sessions nocturnes vol VI l’emperateur”. Parteix de fragments del poema “Saturn darrere nostre: el glaç, el got, el buit, l’acte verge” de Ginebra Raventós publicat el 2021. Una proposta inèdita desplega en un univers sonor bell i obscur plagat de textures, collage vocal de poetes i material de l’arxiu insòlit de la poeta.

Dissabte 26 de novembre

19.30 h : Sala Noble : Nikka presenta “Antimatter”.

Antimatter és un nou projecte en viu de Nikka Bionikka, amb els temes del seu recent àlbum també anomenat Antimatter. El futur de l’univers és l’Era dels forats negres, i això significa l’Era de l’Antimatèria.
Una experiència de so immersiu on l’audiència pot submergir-se en un entorn de so 3D, amb un sistema ambisònic omnidireccional.

21.30 h : Sala Noble : DÉERR presenta “Punkal”

En Wolof DÉERR significa “pell”. El vocalista senegalès i membre del col·lectiu Jokkoo – Baba Sy i el productor AIIOM s’han unit per a formar el duo electrònic DÉERR, un flamant projecte que es nodreix d’influències de gèneres com Singeli, Gqom o l’Afro Electro. L’àlbum de debut “Punkal” és apassionant, AIIOM fusiona sons contemporanis amb estructures tradicionals, acompanyant les veus esbiaixades de Baba Sy en Tassu.

×