Programació Cultural Primavera 2023

Una primavera de música en directe, activitats a l’aire lliure, itineraris que ens aproparan una mica més la història del nostre barri, mapping participatiu, i la XIII Mostra Sonora i Visual.

Comencem la programació de primavera amb un doble concert el 21 d’abril: Sergi Sirvent Trumpet Affairs Synthesized marcarà el tret de sortida de la programació d’aquesta primavera. Aquest conjunt, format per Sergi Sirvent, Ferran Burriel, Txus Costalago, Borja Díaz, i Joan Torné, es succeirà del directe d’improvisació de Pablo Volt, Joni Sigil i Pol Pedrós.

El 28 d’abril Un caddie renverse dans l’herbe (projecte musical de Bilal Dídac P. Lagarriga) presenta el seu darrer album NIGHTURNS publicat per Cellule75. Entre l’electrònica experimental i les sonoritats tradicionals, en especial d’Àfrica (on predominen els paisatges sonors litúrgics del Senegal), el concert inclou també el seu treball en vídeo, principalment gravacions nocturnes. 

Acompanyats de l’historiador Jordi Pisa, els propers 29 d’abril i 20 de maig coneixerem una mica més alguns edificis, carrers, i racons dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, que de ben segur tenim presents, i dels quals no en sabíem les històries que amaguen.

Dins l’esforç dels darrers anys per visibilitzar la salut mental, tant menystinguda al llarg de la història, el  dijous 11 de maig, Janka Trojcakova i Álvaro Muñoz-Ledo organitzen un videomapping interactiu on els participants podran reflexionar i expressar-se a través d’aquesta tècnica. Aquesta activitat estarà inclosa dins del programa de l’Enfocats 2023 del CC Pati Llimona.

Mapping reivindicatiu el passat 25N al claustre

El 12 de maig Oriol Pons de Vall “Ginger” i Enric Cervera, en directe amb Jordi Nico presenten el llibre-disc Ginger. Un treball amb 34 il·lustracions i 32 poemes, fruit d’una col·laboració entre aquests dos creadors exmembres de Perucho’s, Les Anciens, i altres expressions d’avantguarda a Barcelona.

Divendres 19 de maig el claustre del convent es torna a il·luminar amb el mapping dels alumnes de Tomas Martí, el qual acompanyarà el directe d’improvisació de “Do d’acords”, l’orquestra infantil del Poble-Sec, amb músics convidats i la direcció de Pablo Perisco.

El 27 de maig Sara Farris conduirà una sessió formativa dins el cicle “Volem el Pa i les Roses”, de caràcter gratuït i d’assistència presencial i telemàtica. Aquesta activitat està organitzada pel Centre d’Estudis d’Unitat Popular.

I tanquem la programació d’aquesta Primavera amb la XIII edició de la Mostra Sonora i Visual, la qual se cel·lebrarà del 6 al 10 de juny. Un cicle composat d’instal·lacions i directes (ambdós seleccionats per convocatòria oberta), on l’electrònica, la improvisació, l’art sonor i el diàleg entre disciplines en són els protagonistes.

Agenda 

Divendres 21 d’abril a les 19.30h
19:30h Sergi Sirvent Trumpet Affairs Synthesized
20:30 Pablo Volt, Joni Sigil i Pol Pedrós
Música en directe i improvisació

Divendres 28 d’abril a les 20h
Un caddie renverse dans l’herbe (Bilal Dídac P. Lagarriga)

Presentació de l’àlbum “Nighturns”.

Dissabtes 29 d’abril i 20 de maig a les 10:30h
Una passejada pel nostre barri
Un itinerari històric a càrrec de Jordi Pisa

Dijous 11 de maig de 10 a 13h
Mapping- Missatges per la salut mental

A càrrec de Janka Trojcakova i Álvaro Muñoz-Ledo

Divendres 12 de maig a les 20h
Presentació del llibre-disc “Ginger”
amb Oriol Pons de Vall “Ginger”, Enric Cervera, i el directe de Jordi Nico

Divendres 19 de maig a les 20:30h
Directe de “Do d’acords”, amb la direcció de Pablo Perisco.
Acompanyat pel mapping dels alumnes de Tomàs Martí.


Dissabte 27 de maig de 10:30 a 12h
Sessió de la formació “Volem el Pa i les Roses”

a càrrec de Sara Farris, organitzat pel Centre d’Estudis d’Unitat Popular

Del 6 al 10 de juny
XIII MOSTRA SONORA I VISUAL
Directes, instal·lacions i més!

×