Prácticas de resistencia #1 Performance Pia Sommer i Ivan Molina

Dissabte 3 d’octubre a les 12h
Sala Noble : Entrada Gratuïta
Organitzat per MATERIC.ORG en el context de MUSICA DE ACCIÓ(?)
Reserva prèvia (aforament limitat)

Entrada Oberta i Gratuïta
Places limitades, cal reserva prèvia, la mateixa setmana de l’acte.
Et recomanem fer la gestió en línia al nostre web:
inscripcions.conventagusti.com

PRÁCTICAS DE RESISTENCIA #1
Pía Sommer en col·Laboració amb Iván Molina

Pràctiques de resistència # 1 és la unió de la veu no convencional, fixada i giratòria en companyia d’una percussió indeterminada i conscient.
La força muscular i la repetició tenen un mateix nínxol: la resistència. Així, en aquestes articulacions de la paraula i el sentit artístic de les coses adherit als nostres cossos amb extensions sonores (veu i bateria), apuntem (sense bala) cap a una peça que ens permeti tant l’experiència de repensar les nostres corporalitats com a suports de resistència a través de la col·laboració i la repetició, com obrir-nos a la capacitat subjectiva del so que es presenta desarticulat i rebel davant un món que ha entrat en estat de passivitat.

Pia Sommer (Xile, 1981). Anartista.
Treballa en assumptes relacionats al so i el visible, és poeta, artista interdisciplinari i participant activa de La Internacional Ruidísta. Ha estat convidada a nombroses exposicions, personals i col·lectives, festivals, xerrades, lectures, publicacions, galeries i museus nacionals i internacionals en països de Llatinoamèrica i Europa.

Iván Molina (Xile, 1968). Baterista.
Bateria i creador musical. Ha participat de diverses formacions musicals al llarg de la seva carrera. Entre les que destaquen les bandes xilenes Emociones Clandestinas, Santos Dumont, Matorral y la Big Rabia.

Materic.org
Espai nòmada de creació i pedagogia radical, enfocat a les pràctiques performatives. Entenem l’art com una força revolucionària i en aquests termes aspirem a ser un niu per a la investigació artística. Aquest projecte ofereix l’oportunitat de crear vincles entre comunitats locals i internacionals d’artistes, activistes i investigadorxs.

Aquesta activitat forma part de MÚSICA D’ACCIÓ (?) un programa pilot d’ARTefACTe

A principis dels anys seixanta, el terme música d’acció determinava un espai liminal, experiencial i transgressor des del qual artistes i músics exploraven l’osmosi entre gest i so, uns terrenys fronterers i per descobrir a cavall entre l’art d’acció i les noves músiques.
MUSICA DE ACCIÓ(?) és un programa d’activitats en xarxa, col·laboraratiu i metropolità, que reflexiona, recupera, reivindica i actualitza el concepte artístic de música d’acció.
Hi participen el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, La Virreina Centre de la Imatge, L’Estruch, Bombon Projects, Homesession, TPK Art i Pensament Contemporani i matèric.org.

Artefacte.info

 

×

1 Comment on "Prácticas de resistencia #1 Performance Pia Sommer i Ivan Molina"

Trackback | Comments RSS Feed

Inbound Links

  1. prácticas de resistencia #1 - Pía Sommer | 27 març, 2021