Plaça Assaig obert, presentació i xerrada

Col·laboració amb Projecte Plaça
Assaig obert : presentació i xerrada
Dissabte 6 de novembre a les 19.30 h
Sala Noble 

Entrada gratuïta
reserva a partir del 2/11 al nostre web
https://inscripcions.conventagusti.com 

El problema no és inventar l’espai, i molt menys reinventar-lo, sinó qüestionar-lo o, més senzillament, llegir-lo. Perquè el que anomenem quotidianitat no és una evidència, sinó una opacitat: una forma de ceguesa, una espècie d’anestèsia.
Georges Perec « Espèces d’espaces »

La creació del grup Franco-català “Plaça” explora l’espai urbà amb els seus múltiples noms; Forat de la Vergonya, Pou de la Figuera o plaça Negra. Plaça és un poema escrit entre so, veu, text, llum i imatge vibratòria. És la història d’un espai i d’una comunitat.

El grup va realitzar enregistraments sonors i visuals per a crear una performance electroacústica, utilitzant els seus micròfons per a recollir les paraules, les veus i les atmosferes del barri i posar-les en joc en un escenari. Durant la primera setmana de novembre, el grup de Plaça realitzarà al Convent part de la seva creació col·lectiva.

El dissabte 6 de novembre, volen compartir-les amb persones del barri i totes aquelles que vulguin participar. A través de l’escolta i el debat, esbrinar què ens diuen aquests objectes sonors de la vida quotidiana i de les trobades? Com es fa música a l’escolta del so de les veus, del vent o d’un ciclomotor que passa.

Aquest projecte està creat per l’associació “Les Harmoniques du Néon” amb Carole Rieussec (sons), Anne-Julie Rollet  (sons), Anne-Laure Pigache  (veu), Christophe Cardoen (llum) des de França, Núria Martínez-Vernis (poesia), Eduardo Filippi (cinema) amb la productora Helena Febrés des de Barcelona.

lesharmoniquesduneon.com

×