Pappenheim presenta El Método Catártico

Pappenheim en directe
29 d’abril a les 20h
Sala Noble del Convent
Presentació de nou EP El Método Catártico

L’inconscient està estructurat com un llenguatge
Jaques Lacan

Pappenheim és un col·lectiu de música electrònica experimental format per Marcelo Lastra, Sebastián García Ferro, Muñeca de trapo i Dana Abele.

Pappenheim interpreta la improvisació com a “associació lliure Freudiana” que esdevé en so. “No s’exclou de la comunicació cap ocurrència, per més que se senti desagradable, no pugui sinó jutjar-se absurda, es consideri massa nímia, o es pensi que no ve al cas respecte del qual cerca” (Sigmund Freud – 1913)

L’associació lliure no és un monòleg còmode, sinó un treball actiu que implica aprenentatge. Res és més temible que parlar lliurement i dir una cosa penosa.

Entenen l’espai d’improvisació sonora i visual amb les mateixes regles que en l’espai psicoanalític, transposen en so i imatges “totes les ocurrències, idees, imatges, emocions, pensaments, records o sentiments, tal qual com se li presenten, sense cap mena de selecció, ni estructuració del discurs, sense restricció ni filtre, encara que el material li sembli incoherent, impúdic, impertinent o desproveït d’interès”

soundcloud.com/pappenheim_music

×