Moments al barri

Fa més d’una dècada el CC Convent de Sant Agustí va realitzar dues edicions d’un projecte enfocat a la memòria històrica del Casc Antic.

Es va treballar mitjançant la convocatòria oberta a persones, comerços i entitats de l’entorn, per tal d’evocar el record d’antics costums, oficis desapareguts, així com les dures èpoques de guerra i postguerra.

La segona edició es va realitzar el maig de 2008, amb exposicions, xerrades i audiovisuals que exploraven diversos aspectes de la vida de Sant Pere, Santa Caterina, La Ribera i El Born. Si doneu un cop d’ull al programa, descobrireu més.

Coberta del díptic de 2008, disseny de Júlia Rúbio.

Aquí recuperem la peça audiovisual “Al voltant del barri, quina història pots explicar?”, realitzada amb entrevistes. Un document al voltant de la vida, el treball i les vivències d’un grup de veïns i veïnes.

34 minuts per a escoltar moltes històries i recordar el barri de fa dotze anys, quan es va realitzar el registre.

Al voltant del barri, Barcelona, 2008
Guió i càmera: Anna Izard Aymat. Edició: Verónica Díaz Costanti

Alguns enllaços més, si voleu seguir el fil de la història:

L’historiador Daniel Cortijo va realitzar una ruta l’edició 2008. Al seu blog “Altres Barcelones” trobareu uns quants articles que parlen de Ciutat Vella, com el del carrer dels Petons, Les Carasses, La Seca o el carrer Bòria.

“La foneria Casa Parés, 130 anys d’història” un vídeo de la CCMA amb tot el procés industrial d’aquesta foneria en el que va ser l’últim dia d’activitat.

×