Instal·lació sonora Arnau Obiols i Ernest Altés

Capelles del Convent de Sant Agustí
Del 5 al 12 de maig
Instal·lació sonora
Arnau Obiols i Ernest Altés
Dilluns a divendres de 18h a 21h 

Inauguració: 5 de maig a les 18.30h
Acció de cloenda: 12 de maig a les 18.30h

A les capelles del Convent ressonaran vibracions i materials inspirats en la natura del Pirineu, amb la peça creada per Ernest Altés i Arnau Obiols, que també va donar vida a l’àlbum d’improvisacions vol 1, sota el nom de Butzurada (pseudònim de l’Arnau Obiols).
Durant la inauguració i la cloenda, podrem coneixer una mica més del procés creatiu xerrant amb els artistes, però també agafar un parell de branques de freixera i fer-la sonar!

Arnau Obiols interpreta la instal·lació Sonora

En aquest treball, Arnau Obiols canta, toca el flabiol i xiula, però sobretot percuteix pedres, fustes, ferros i vidres que formen part de la instal·lació sonora, creada amb peces de l’era/taller que l’escultor Ernest Altés té a la Cerdanya. Els sons han estat enregistrats amb micròfons de construcció artesanal i una gravadora de mà, amb la idea de “captar el so com en una gravació de camp”, en el marc d’una exposició conjunta a l’església de Sant Domènec a la Seu d’Urgell.

Aquestes gravacions es va materialitzar també en un cassette durant 2021, fruit de la col·laboració entre Ultra-Local Records i el col·lectiu Finis Africae. L’edició ja està esgotada però la podeu trobar en format digital.

Ernest Altés (Vic, 1956). Escultor en actiu des de fa 40 anys, la seva obra es caracteritza per la utilització de materials sòlids, com la pedra i el metall. La natura, i la seva energia, és el fil conductor de la seva obra. Ha exposat, individual o col·lectivament a diversos països del món, el dia d’avui té 28 escultures públiques a Catalunya, Andorra, França, Espanya i Alemanya.

Arnau Obiols (La Seu d’Urgell,1985). És un músic pirinenc especialitzat en la bateria i la percussió, que canta i té una visió utilitària i radical dels altres instruments que toca.
Publica tres discos al seu nom: “Projecte Pirene” (Aladid Records, 2013), “Libèrrim” (Aladid Records, 2015) i “Tost” (Microscopi, 2019). Participa en una gran diversitat de projectes musicals o en relació amb d’altres disciplines artístiques com la dansa, la poesia, l’escultura, l’audiovisual o la performance. La Natura, el territori i la improvisació són una constant en la seva obra que va des de l’arrel fins a la creació lliure. Arnau Obiols és un artista arrelat de mirada oberta i sonada lliure.


+Info:
arnauobiols.bandcamp.com/album/vol-i 
arnauobiols.com
ernest-altes.net/es/

×