CICLE 8-M: Contacontes i Xerrada

Divendres 11 de març
Contacontes de “Pessigolles” a les 17h Xerrada “Créixer Lliures” a les 18h
Sala noble

Entrada lliure, aforament limitat

Imatge d’arxiu del contacontes de Pessigolles, a càrrec de Balenes Ballen.
Dins el marc del Dia de la Dona, el Casal Infantil del Convent de Sant Agustí organitza un cicle entorn a la sexualitat i la construcció del gènere en els infants, el qual inclou el contacontes de “Pessigolles”, amb narració i interpretació de Balenes Ballen; i la xerrada ” Créixer Lliures: criança feminista per una infància sense sexisme, a càrrec de l’Etnogràfica.
 
Contacontes: Pessigolles.
 
Balenes ballen ens porta la narració i teatralització del conte “Pessigolles” un text d’Alba Barbé i Serra, i Sara Carrasco Ibarra, amb les il·lustracions de Núria Fortuny Herrero. Pessigolles és la història de l’Irla, una nena la qual ha descobert que les seves mans poden fer màgia!
En aquest conte s’aborda la qüestió del descobriment de la sexualitat en els infants, i dóna eines per l’autoconeixença del propi cos, alhora que proveeix de mecanismes als adults per tal d’acompanyar aquest procés.
 
Portada del conte Pessigolles. Una il·lustració de Núria Fortuny Herrero.

Xerrada: Créixer Lliures: criança feminista per una infància sense sexisme

Què és la diversitat  de gènere? Com es construeix el gènere en els infants? Quines violències vers els infants estan presents en la nostra societat? I per què és important per a la salut de les criatures que treballem la diversitat de gènere a casa i a l’escola? Es proposa una xerrada de presentació i reflexió sobre aquestes qüestions. A més, s’aportaran alguns materials interessants per a treballar la diversitat de gènere a casa (contes infantils i llibres especialitzats en el tema per a persones adultes). Xerrada a càrrec de l’Etnogràfica.

×

1 Comment on "CICLE 8-M: Contacontes i Xerrada"

Trackback | Comments RSS Feed