Teorema 2019 : fórmules d’experimentació

“Festival Teorema : Fórmulas de Experimentación”
2 al 4 d’octubre de 2019
Conferències, workshops, directes i audiovisuals.

El Festival Teorema torna a Barcelona amb una edició plena de xerrades, directes i audiovisuals. Aquest cicle iniciat a 2017 i amb edicions a diverses ciutats del món, es celebra a la ciutat comtal amb una programació de set dies consecutius d’experimentació i electrònica en diversos espais.
El concepte d’aquest any “Everywhere and Nowhere”, creat per Audrey Kadjar i Monica Montanari, explora la comunicació humana des d’una perspectiva multifacètica i diferents entorns espai-temporals. Des de l’esfera pública fins a la subjectivitat, des del present provisional al futur especulatiu. És també la temàtica del vídeo de presentació, que podeu veure als perfils de Teorema.

Al Convent de Sant Agustí acollim les conferències i workshops, així com una tarda de performances i directes.

Dimecres 2/10 : 18 a 22h : Sala Calidoscopi : Conferències 

Les dones i les sexualitats dissidents en l’entorn musical.

Quin lloc ocupen les persones LGTBI+ i les dones en l’entorn nocturn i musical, tant com públic que artistes? Que problemàtiques, necessitats i possibles solucions existeixen ?

Ponents: Elisabetta Manzini & Eugeni Rodríguez. Moderat per Emilie Hallard

Possibles futurs, espais i temps comuns.
Partint del concepte que emmarca a aquesta edició de Teorema, en aquesta taula rodona parlarem dels nous temps i espais digitals, per analitzar de quina manera ens afecten tant a les dinàmiques socials com en la relació amb nosaltres mateixos.

Participants: Antònia Folguera, Audrey Kadjar, Claudia Kösler i Andreu Belsunces.
Moderat per Mónica Rikic

Dijous 3/10 : 18 a 22h : Sala Calidoscopi
Workshops : cal inscripció prèvia

18h – Els beneficis de començar amb els sintetitzadors modulars per Jullia Bondar
19h – Masterclass ARP 2600 per Toni Gutiérrez
20.30h – Producció Música electrònica per Alex Martin

2 i 3/10 : de 18 a 22h : Sala Jac
+ Vídeo Instal·lació: Everywhere and Nowhere de Monica Montanari and Audrey Kadjar

Instal·lació audiovisual aborda la comunicació humana des d’una perspectiva diversa, examinant críticament el present i el futur.
Analitzant des de la complexitat de la comunicació pública, la subjectivitat de la interpretació personal fins a l’especulació sobre un futur indefinit.

Divendres 4/10 de 18 a 22h : 9€
Sala Noble.

18h : Jose Carlos Flores: Augmented Drum Machine

Augmented Drum Machine és un instrument musical on les capacitats han estat ampliades valent-se de la tecnologia, per dotar-lo de noves formes d’interacció. És un instrument augmentat on conflueixen el so, la robòtica i la il·luminació led. Un conjunt de “braços robòtics” fets amb solenoides que percuden sobre una bateria real i que interpreten les seqüències rítmiques enviades en temps real per la interfície de control.

19h : Alla Yanovsky & Jose Manuel Berenguer

José Manuel Berenguer és compositor i guitarrista, coordinador i professor de Psicoacústica i Música experimental del Màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona i director d’Orquestra del Caos.
Alla Yanovsky, intèrpret, compositora, investigadora interdisciplinària graduada en kiev. En Els últims anys investiga en Terreny de la música electroacústica experimental i col·labora entre d’altres
amb l’Orquestra del Caos.
Aquí El Silencio De Las Sirenas : 2018

20h : Joana Moher

L’artista portuguesa Joana Moher torna al Convent de Sant Agustí amb els seus directes basats en gravacions de camp i la recol·lecció de textures visuals i sonores.

21h : Mandivula + SSCCHHNN

Mandivula és el projecte electrònic del músic Germán Sanchez (Des Âmes Libres). Presenta el seu treball “Nonsense” mesclat pel productor Pedro Pina.
Sscchhnn és l’alterego de Julian Schenini, artista visual co-curador del Festival Teorema, interessat en desenvolupament d’Ambients Digitals i la sintesi en temps real amb Blender i VVV, entre d’altres.

+Info
www.facebook.com/pg/teorema.fde

×