[Exposició] Marcats per l’odi amb RuidoPhoto

Del 27 d’octubre al 13 de novembre
Claustre del Convent de Sant Agustí 
Marcats per l’odi amb Ruido Photo 

Vivim en un temps fèrtil per a l’odi. En trobem proves arreu del món, però també al nostre país, als nostres barris. Són proclames que ens diuen que la culpa del nostre patiment la tenen sempre els altres, els que són diferents, o més aviat, els que tenen un aspecte diferent i es comporten diferent.

Un home abrigat amb poca roba en un camp pla i nevat.
“Balcans: el mur invisible d’Europa”, recopila el testimoni de persones migrants i refugia- des a Sèrbia i Bòsnia que denuncian deportacions en calent, pallisses i abusos per part de la policia croata.

El discurs de l’odi sempre apunta avall, mai amunt. Al punt de mira s’hi col·loquen els que tenen poca veu, els que no tenen el poder per defensar-se perquè són pobres, o exclosos, o il·legals.
Per a alguns, l’odi són els cops de puny d’un policia fronterer a Sèrbia; per a altres, la marginació i els insults als carrers de Rio de Janeiro; o la por que et deportin si vas a un hospital de Nova York quan tens Covid; o un camp de refugiats en flames a l’illa de Lesbos.

Als Estats Units de Trump, al Brasil de Bolsonaro o a la vella Europa on els partits d’ultradreta cada dia guanyen poder, tots som espectadors de l’èxit del discurs de l’odi, però només alguns col·lectius el pateixen de debò.

La carretera de l’illa grega de Lebos en la que milers de persones es van quedar aturades desprès de l’incendi en el camp de refugiats de Moria. 10 de setembre de 2020. Anna Surinyach

RUIDO Photo és una organització formada per professionals de la imatge i el periodisme, dedicada a la sensibilització de problemàtiques socials i a l’educació per al desenvolupament a través de la fotografia documental. Fa més de 17 anys que denunciem conflictes i violacions de drets humans en més de 25 països a tot el món. La nostra eina és la fotografia, però també fem reportatges de text, treballem amb vídeo documental, organitzem exposicions, creem campanyes de sensibilització i produïm publicacions i productes digitals.

“EEUU: The central americans”. Reportatge en desenvolupament de l’’Edu Ponces i el periodista salvadorenc Óscar Martínez, que retrata els migrants centreamericans que viuen als racons més ocults d’Estats Units sota les polítiques del president republicà Donald Trump

www.ruidophoto.com
@RUIDOphoto

Categoria: Exposicions
×

1 Comment on "[Exposició] Marcats per l’odi amb RuidoPhoto"

Trackback | Comments RSS Feed

Inbound Links

  1. 'MARCADOS POR EL ODIO' DE RUIDO PHOTO - EGM | 3 novembre, 2021