[Exposició] Els carrers de la Pandèmia de César Algora

Hall de la Plaça de l’Acadèmia
Del 1 al 26 de febrer
Horaris de visita:
matins de 10 a 13:30h
tarda de 16 a 19:30h
Aforament limitat a 5 persones.

“ELS CARRERS DE LA PANDÈMIA” és una exposició fotogràfica que mostra imatges exclusives de carrers i places del Districte de Ciutat Vella durant el primer confinament.

Cèsar Algora Blasco és un veí del districte, afeccionat a la fotografia. Durant el confinament, conscient de les circumstàncies que l’envoltaven, va decidir sortir de casa seva amb la càmera fotogràfica per mirar de captar la buidor de l’espai, el silenci de l’aire i reflectir l’angoixa que li produïen els carrers deserts.  Carrers sense vianants, tampoc vehicles, amb els comerços tancats, sense cap soroll ni moviment… La vida s’havia aturat. El barri era un cementiri, un desert, un espai erm… Malgrat les restriccions de desplaçament poc a poc se’n va anar aventurant, caminant tot sol pels vials del Raval, Gòtic, la Ribera i Barceloneta, fins arribar al mar, al seu Finisterra, i allí, envoltat de solitud, captar les imatges d’un passeig i d’una platja buits, desolats.

Les fotos d’aquesta mostra no pretenen ser les millors del món, són tan sols fraccions d’un temps viscut, moments de vida congelats, testimonis que ens ensenyen una Barcelona mai vista, mai imaginada ni en el pitjor dels mals somnis.

Serveixin aquestes imatges com a homenatge cap a tots aquells que han patit i pateixen la malaltia del coronavirus i a tots els coneguts, amics i familiars, que ens han deixat sense poder acomiadar-nos d’ells,  víctimes de la pandèmia.

Categoria: Exposicions
×