[Exposició] El Aguante : exposició fotogràfica de Laia Albert

Del 23 de maig al 9 de juny

Hall de Pl. Acadèmia

Inauguració: 24 de maig a les 19h

Laia Albert : El Aguante

 

Davant de la proximitat que existeix entre el barri de la Boca i el centre neuràlgic de la ciutat de Buenos Aires, la Plaza de Mayo i la Casa Rosada, s’aixeca entre parets de xapa pintades de colors una identitat de barri i de misèria a parts iguals. L’olor a ‘asado’, el tango, ‘els pibes’ al carrer, els gossos i les noies menjant del mateix plat, l’art, l’hostilitat, la precarietat i ‘’el aguante’’ conviuen a fuetades d’extrem a extrem dels seus carrers. El dia a dia, la baralla constant per escapar de realitats imposades per personatges no triats. Dones als carrers, gossos i nens compartint llit i menjar.

‘El aguante’ tracta de mostrar gràficament aquestes realitats, des de cada punt de vista dels seus protagonistes. Les nenes no tant nenes, les mares no tant absents i les realitats constants en un barri on el color crida, i la pobresa apaga cadascun dels seus racons.

35 imatges en blanc i negre, treballades des del petit i el mig format, ambienten aquesta mostra de dualitats i realitats viscudes diàriament al barri Boquense de la ciutat de Buenos Aires. 

Laia Albert i Casado, nascuda i resident a Barcelona, cursa els seus primers estudis fotogràfics a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, especialitzant-se en reportatges en zones conflictives amb Sergi Reboredo, figura i nu amb Manel Esclusa, i bodegó publicitari amb Mario Vilar. Realitza també un visionat de porfoli amb J.M Navia, un workshop sobre fotografia documental amb Martin Parr i posteriorment un taller de col·lodió humit amb Francisco Gómez al Taller Milans.

Al 2012 es trasllada temporalment a Buenos Aires, on realitza un workshop amb Sebastián Bar a la Universitat de Palermo mentre imparteix tallers de laboratori blanc i negre. De la mateixa estada i vivència neixen les sèries ‘No tan Buenos Aires’ y ‘El aguante’, les quals estan editades en format llibre.

+Info

laiaalbert.com/el_aguante

×