Concurs de Freestyle i Hip Hop

El Hip Hop sorgeix com a manifestació artística urbana, el qual porta ja bastant recorregut i durant aquest viatge ha viscut certs canvis, incorporant elements d’altres disciplines i canviant la seva forma de presentar-se.

Aquest art ve ja amb un procés creatiu urbà i popular característiques que el fan molt atractius per als joves ja que porta implícit aspectes que formen part del procés que estan vivint i que els té ocupats.

És un espai que permet expressar i treballar la identitat, tant a nivell corporal com personal. Es realitza al final de la setmana després de 5 o 4 dies on majoritàriament s’ha viscut aprenentatges que vénen d’alguna forma “impostos”, o almenys així ho viuen molts joves. Moltes vegades amb temàtiques de vegades aliens, sobretot a nivell afectiu-emocional.

El Hip Hop que es realitza es podria anomenar “Freestyle”, això permet crear el teu propi estil. El professor ensenya certs moviments i tècniques per a determinat tipus de música, i després a l’hora de ballar en part fas balls de memòria i en part s’improvisa. Moltes vegades es realitza en forma de batalles, t’enfrontes a altres, que són els teus parells i el simple fet d’estar enfrontats ja et desafia, desafiament a millorar i això és molt valorat per les noies i nois. És l’expressió de la competició sana. Es valora molt negativament quan algú s’enfada.
Es fa  ho que pots i ho que sents; dóna moltes eines per a això. Sobretot sorprèn l’evolució dels joves quan al principi apareixen certs intents d’expressió però després d’un temps aquests intents es converteixen en moviments que sorprenen i impacten. Després es nota també un canvi en la seguretat amb el qual es despleguen, trencant aquest tema tan complicat que és la vergonya.
Després hi es la part del fenomen social, l’espai de trobada, fonamental per a aquesta edat. Més o menys a partir dels 10 o 11 anys les persones es bolquen cap a fora de la família, buscant un lloc amb els seus iguals, que millor que un espai d’esbarjo?

El més important d’aquesta activitat és que es realitza a partir de la demanda dels joves,demanda que dóna compte d’una necessitat de moviment. De moviment artístic i tot el que això implica. Cerca i investigar sobre nous moviments per poder guanyar. Però sobretot és un desafiament que a través de la confrontació, és a dir a través d’un altre et permet superar. Superar que? Aquí cadascú pot posar els seus propis desafiaments.

 

×

Post a Comment