[Concert] Temazzcal Trio

Divendres 1 de juliol a les 20:30h, Sala d’Actes

Entrada gratuïta amb aforament limitat

Mark Cunningham, Aldo Aranda i Kike Bela venen aquest proper 1 de juliol al Convent a presentar un projecte ben especial, Temazzcal Trio. Proposta amb un objectiu, retre un homenatge a Víctor Nubla, músic i escriptor traspassat ara fa dos anys. Nubla va ser un aglutinador de l’escena musical subterrània barcelonina durant més de trenta anys i qui, en arribar Cunningham a la Barcelona dels noranta des de Nova York, va ajudar-lo a introduir-se en el formiguer de les músiques de risc, on va passar a col·laborar amb músics com Superelvis, Oriol Perucho o la Bel Canto Orquestra de Pascal Comelade, a més de formar el seu propi duet, Raeo, amb en Gat de G3G.

Des d’aleshores Mark Cunningham no ha parat de formar part de formacions marcades per la recerca formal i expressiva. Una de les darreres, Blood Quartet, la compartia amb Kike Bela, baixista -i per l’ocasió també manipulador de sintetitzador- que ha transitat per un munt de bandes (Le Fou, Tystnaden, Murnau B….), que s’ha apuntat al tren de Temazzcal junt amb el percussionista mexicà Aldo Aranda, músic d’ample espectre que tant bon punt pot tocar amb un Plácido Domingo com amb un Heiner Gobbels, alhora que es reivindica com un dels grans innovadors de la marimba.

Temazzcal Trio, nom que fa referència als banys de vapor rituals de purificació de les antigues cultures mesoamericanes, ens prometen una capbussada sònica entre la improvisació, el dron i el paisatgisme sonor amb virtuts catàrquiques, i del que, ens diuen, n’hem de sortir transformats (o com a mínim, i si no canvien les previsions metereològiques, ben suats).

×