Borderline : Ondes Martenot i Paisatge Sonor amb Cécile Lartigau i K0zn

[Música/Directe]
Cécile Lartigau i K0zn
Borderline : Ondes Martenot i Paisatge Sonor
Divendres 6 de març a les 20.30h
Sala Noble del Convent de Sant Agustí
Transmissió en directe a TeslaFM.net
Obert i gratuït

Cécile Lartigau i K0zn presenten al Convent Sant Sant Agustí “Borderline”, una peça d’investigació sonora realitzada en residència a l’Hotel du Belvédère de Cerbère (Alberès, França).

Organitzat per Bruix-A, Associació que treballa amb l’ecologia acústica a la regió Pyrénées Méditerranée.

Aquesta obra composta per a la improvisació amb Ondes Martenot investiga la construcció de paisatges sonors al voltant de la qüestió de les fronteres. Amb aquesta temàtica com a punt de partida, ambdues artistes exploren els nous territoris sonors mitjançant la improvisació i el diàleg entre l’acusmàtica i les ones del particular Martenot. 

L’Ondes de Martenot, conjuntament amb el Theremin, són els instruments musicals electrònics més antics, desenvolupats a les primeres dècades del segle XX.

La frontera, com a lloc actiu de pas i intercanvi cultural, és un concepte inspirador per als músics. Reuneix història, memòria i pot despertar sentiments com la sorpresa i la curiositat. Aquest és el punt de partida de la reflexió artística de la proposta i de la recerca musical, també inspirada en la decoració Art Deco de l’Hôtel du Belvédère.

La improvisació de l’ona de Martenot i el treball acusmàtic són metodologies propícies a l’exploració de nous territoris sonors. Mitjançant la improvisació els artistes s’enfrontem, en temps real, als seus respectius universos per crear un nou espai sonor, regit per les relacions de tensió i fusió de materials musicals. Influenciat pel pensament de John Cage, les artistes posen especial atenció en l’escolta de cada so: considerant el soroll com un so musical, i el so musical com un soroll, oferint a l’oïda humana un fragment sonor continu del voltant.

Activitats al voltant del Dia de la Dona Treballadora

Col·laboradors:

×