Barcelona Poesia 2021

Del 7 al 18 de maig a diversos espais de la ciutat.
Al Claustre del Convent el 14 de maig a les 18 i 20 h.

Imatge de campanya de Barcelona Poesia

Barcelona celebra l’edició que fa vint-i-quatre del Barcelona poesia, amb una programació que pretén acostar-nos a la creació i a la reflexió col·lectiva, tant perquè vol reconquerir, a poc a poc, la vivència que entenem per festival, com perquè vol guarir les incerteses i el desassossec amb el poder de la paraula.

Al web podreu descobrir l’agenda completa d’aquest festival amb converses, taules rodones i recitals.
www.barcelona.cat/barcelonapoesia

Activitats al Convent

18.00 h

MONDONGO, AMB DUOT + HELENA
Amb Albert Cirera, Ramon Prats i Helena Casas

Albert Cirera, Ramon Prats i Helena Casas fa anys que busquen noves maneres de crear
i expressar a través de la música. Duot, des de la improvisació i el free jazz, i Helena Casas (Pomada, Conxita, 2princesesbarbudes), des de la música tradicional i el pop. D’aquesta trobada neix Mondongo.

A l’escenari, els tres músics s’armen amb saxos, bateria, pandereta i veu per fer el
que en diuen “la matança” de cançons tradicionals. Per celebrar la participació a Barcelona Poesia, a Mondongo s’hi sumaran poemes que, amb la improvisació i la voluntat de trinxar, esdevindran tota una altra cosa. Haurem de ser-hi per saber quina exactament.

LIED
Veu, performance i electrònica amb Xavi Lloses i Laia Estruch

Xavi Lloses i Laia Estruch arriben a Barcelona Poesia amb Lied, un projecte de veu, performance i electrònica on, a partir de la improvisació de sons vocals abstractes, melodies improvisades i sons electrònics, entren en diàleg dues pràctiques, la música i la
performance.

Després de col·laborar junts en diferents projectes artístics, engeguen un nou procés d’exploració sonora a través de l’exposició total del cos, la veu i el so electrònic per endinsar-se en noves formes d’experimentació en directe dins del format del concert.

20.00 h
BARBA CORSINI
Presentació del disc: Un nou incendi
Amb Eduard Escoffet i Pope

Barba Corsini és un grup de música electrònica amb influències del dub, la poesia sonora, el collage i el noise format per Eduard Escoffet i Pope. Creat el 2017, des de llavors es troben immersos en la recerca d’un llenguatge propi a mig camí entre el pop i l’experimentació. Després d’editar una casset el 2018, a Barcelona Poesia presenten
Un nou incendi (Bankrobber, 2021): deu temes on apareixen trompetes reverberants i greus contundents acompanyats de textos que parlen sobre dies que no van existir o els nous models econòmics, així com infinites capes de veu i ritmes imparables.
Tot i que formen un conjunt homogeni, cada pista apunta a mons musicals diferents: de l’spoken word a Laurie Anderson, de Lee Scratch Perry a la música industrial, de GAS al text-sound, de Planningtorock a Dan Deacon, passant per Macromassa, Darkstar i Ghédalia Tazartès. Un disc per fer ballar cames i neurones.

Barba Corsini al Convent el 2017, foto Cristina Claramunt
Barba Corsini al Convent el 2017, foto Cristina Claramunt
×