[Exposició] Andròmines, de Xavier Solé “Trifon”

Del 4 al 29 de març
Andròmines o Jugant amb l’Atzar de Xavier Solé “Trifon”
Hall de la Plaça de l’Acadèmia
Inauguració: dijous 7 de març a les 18.30h

ANDRÒMINA f.
|| 2. Cosa inútil o que fa nosa

Diccionari català-valencià-balear

Andròmines o Jugant amb l’Atzar és una exposició que es compon d’objectes tridimensionals creats amb materials recuperats de contenidors urbans de rebuig i elements inerts de la natura. Un conjunt de peces creades a partir de la fusió de la tècnica del collage i l’assemblatge per concebre composicions que els atorguen una nova vida plena de significat.

Tàpies, una de les peces de l’exposició.

A través d’un procés creatiu que incorpora la descontextualització, la integració i l’apropiació, es transformen fragments rebutjats pel consum, en expressions que juguen amb l’ironia, la poesia i amb un llenguatge d’acció directe. Aquesta pràctica representa un pacte respectuós amb la natura, on el toc personal de l’artista dona vida a idees que evolucionen des del dubte fins a la realització expressiva.

Xavi Solé “Trifon”: Les seves obres poden fer somriure o emocionar-nos, però sobretot ens fan pensar. De fet és com si ens parlessin en secret a cau d’orella. Les peces prenen vida propia i, d’alguna manera, ja pertanyen també a l’observador (Núria Abentin/Emili Ametller).


Categoria: Exposicions
×