#sabatic una jornada TIC a Sabadell


Fa uns dies, durant la Festa Major de Sabadell, es va celebrar el Saba-Tic, una mostra d’eines tecnològiques, als jardinets de l’Espai Cultura de Sabadell. La jornada la va organitzar el Departament d’Innovació de l’Ajuntament de Sabadell en col·laboració amb l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 i el MakerConvent. L’acte va consistir en tot un dia on diversos expositors de realitat virtual, impressió 3D, drons, etc. van compartir espais i realitzar diversos tallers.

dscn0279

L’estand del MakerConvent i Espai Cultura va ser un no parar. Durant tot el dia, més de 150 nens i nenes van passar pels diferents tallers que vam oferir entre les dues entitats de forma conjunta. Drawbots, trashbots i customitza la teva motxilla van ser els 3 tallers que vam realitzar al matí i vam repetir a la tarda.

2016-09-03-19-23-10

Vam començar amb el de drawbots, unes màquines simples que amb 2 retoladors i l’ajuda d’un motor DC de 3V o un mini motor de vibració dibuixa línies per sí sol. Els participants amb l’ajuda de la silicona van ajuntar les diverses parts per a crear el bot i li van afegir les decoracions que més els agradaven: ulls, bigotis, boca…

trashbots2

Tot seguit, vam passar al taller de trashbots, on vam crear petits robots fets de ferralla electrònica i materials reciclats com ampolles buides, cartrons, etc. Primer de tot, els participants del taller van haver de navegar entre tots els materials, desmuntar aquelles peces que els feien falta i ajuntar-ho tot. Un cop l’estructura del robot estava feta calia afegir-hi un petit motor DC amb una pila i un porta-piles i aconseguir que es mogués, com fa aquest Bot Esquiador.

2016-09-03-17-17-25

El tercer taller era el de customitzar la teva motxilla, un workshop on emplenant de silicona glaçoneres amb diverses formes a les quals afegíem un led, creàvem petites llums que un cop decorades i enganxades a una pinça de penjar la roba, ens servien per afegir un nou ‘hack’ a la nostra motxilla, samarreta, etc.

leds2

Al mateix temps que tots aquests tallers tenien lloc, també es van fer una sèrie de tallers/concurs de disseny i impressió 3D per a joves de 12 a 16 anys. A les noies i nois participants se’ls feia una introducció al món del disseny en 3D amb el programa Tinkercad i després se’ls donava temps lliure per a que creessin el seu disseny. El millor disseny, elegit per un jurat del MakerConvent, que havia de seguir criteris tècnics com a la possibilitat de ser imprès, però també tenir relació amb Sabadell entre d’altres, seria el guanyador d’una impressora 3D BQ  Prusa I3 Hephestos. Així doncs, es van generar propostes molt interessants que recreaven espais i edificis sabadellencs com la Torre de l’Aigua, el Parc Catalunya o el mateix edifici de la Fundació Sabadell 1859.

dscn0296

2016-09-03-13-38-44

captura-de-pantalla-2016-09-11-a-les-19-02-09

Una jornada plena de tallers i propostes vinculades al món maker, que ens van permetre compartir i aprendre amb la gent de Sabadell i voltants. Fins a la pròxima!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.