Contacta amb nosaltres


Des del 2010 el moviment maker ha començat ser una especie de metodologia | processos | filosofia disruptiva. Veient el seu potencial es produeix una forta popularització de la “fabricació i de la fabricació digital” com a forma d’aprenentatge pràctic, emprenedoria i foment del pensament STEAM. Aquesta onada d’interès posa el focus en els makerspaces i espais afins a la fabricació digital Escoles, ciutats, universitats, biblioteques… aquest nou model d’espais apareix de sobte a tot arreu. El punt àlgid és quan el president Obama va anunciar que totes les escoles haurien de tenir un fablab. Es comença a considerar aquests espais el bressol de les vocacions tecnològiques del demà.

Paral·lelament sorgeix el “Critical Making“, que va ser descrit per primera vegada per Matt Ratto el 2008 a la Universitat de Toronto com el títol d’un taller que combina la creació amb la reflexió crítica sobre la tecnologia a la vida quotidiana. El creador | maker crític es centra en el procés més que no pas en l’artefacte. En el Critical Making es considera l’acte de crear com una forma de reflexió crítica, una pràctica pedagògica que evoca i provoca actituds socialment crítiques a través de la creació.

El MakerConvent creix i es posiciona en aquesta línia. Tots els nostres projectes formen part del Critical Making. El disseny especulatiu és, per nosaltres, una eina i una forma de Critical Making amb resultats concrets socialment crítics. Alguns exemples són: la nostra versió dels MakerCamps per a joves, la nostra participació a projectes locals com el Cooperem en la diversitat i molts altres projectes i col·laboracions dins i fora de la comunitat maker. També a les nostres col·laboracions amb la UE, sempre busquem el vincle entre creació i empoderament, actitud crítica i ciutadania. Alguns exemples són Formalab, Declic’in, Makerspace 4 inclusion, STEAMBuilders, MakInTeach.

Si ens vols conèixer o tens un projecte que creus que pot encaixar en aquesta filosofia, posa’t en contacte amb nosaltres.

MakerConvent es situa dins del Centre Civic del Convent de Sant Agustí, entrant per l’edifici de la Plaça de l’Acadèmia s/n · 08003 Barcelona · T.932 565 000 · Correu electrònic: maker@conventagusti.com