Re:Making Africa – Artesania digital 1


remaking_2A l’Africa hi ha una emergent creació maker que utilitza les noves eines de prototipatge ràpid per resoldre els problemes locals des d’una perspectiva creativa. Un dels trets més característics del continent africà és l’aprofitament i la combinació natural que els seus habitants fan de les tradicions més antigues amb les tecnologies més actuals.

Per això hem pensat Re:Making Africa un binomi de taller i diàleg en el marc de les activitats al voltant de l’exposició Making Africa del CCCB. Ho hem fet en col·laboració amb Amir Gazit.

El taller, dissabte 7 de maig de 10 a 12 h i de 16 a 18 h, el plantegem com un experiment on combinarem  tècniques de cistelleria tradicional africana amb els métodes actuals de fabricació digital. Dissenyarem, modelarem i imprimirem en 3D, i a continuació, teixir un cistell, combinant diferents geometries, materials, textures, patrons i colors.

Cal inscriure’s prèviament, ja que les places son limitades, responent al formulari adjunt.

El diàleg, dimecres 11 de maig a les 19h, farem un cop d’ull als canvis que es produeixen a la vida quotidiana africana amb la inclusió dels nous processos de prototipatge ràpid i la fabricació digital. Aprofitarem per fer la presentació dels treballs realitzats al taller i reflexionarem al voltant del concepte híbrid entre artesania i fabricació.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

One thought on “Re:Making Africa – Artesania digital