MakerConvent a les jornades sobre noves tecnologies i treball a Casablanca


El LedMan és un petit led amb rostre humà, i és també el logo del MakerConvent, projecte que treballa processos socials des de la vessant més humana de la tecnologia.

Ara ja fa gairebé un mes que el MakerConvent va viatjar a Casablanca (Marroc) convidat per Droit et devoir amb qui va participar el 2013 del projecte Declic’in construint una impresora 3D entre els joves de Mons (Bèlgica) i les joves del Convent.

Aquesta vegada el MakerConvent va compartir coneixements i experiències durant tres dies en el marc de les Jornades sobre Les Nouvelles Technologies de l’information et de la communication et le succès de la formation professionnelle au Maroc et en Europe, organitzades per l’Office de la Formation Profesionnelle et de la Promotion du Travail, el Service d’Orthopédagogie Clinique de l’Université de Mons i Droit et Devoir.

El MakerConvent es va presentar dincs del marc del rol de les noves tecnologies en els processos d’aprenentatge donant a conéixer tots els projectes que s’estarn duent a terme potenciant la participació a partir de la creativitat. Vam conèixer molts projectes interessants com ara PAC (Presence et Action Culturelle),  que treballa nous models pedagògics, o d’altres iniciatives properes a la filosofia del MakerConvent com ara CafeEuropa, a Mons, que és Capital Europea de la Cultura aquest any. Es tracta d’un espai obert, situat al ben mig del carrer i que treballa la innovació social a partir de la ciutadania i la creativitat.

Va ser una experiència molt enriquidora sobretot el fet de compartir amb els joves de Bèlgica i de Marroc el procès que van fer de construir un 3D.

Mons, Barcelona, Casablanca, … és un fet que el món canvia i què hi ha més bonic que l’oportunitat de crear i de reinventar la nostra manera de viure junts.

Esperem que el nostre LedMan conegui molt món i que ho compartiu amb nosaltres!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.