Hàbitat : Prototips per a espais públics


Les programacions que dissenyem dels #makercamps plantegen reptes a resoldre als joves participants. Hem redissenyat barris a “Món Xinxeta”, hem creat un jardí vertical a “Planta’t” i “Rega’t” i ara tocava veure com els joves veuen els espais públics i comuns. Reinventar l’hàbitat proper que gairebé sempre passa desapercebut. Partint de la tesi que moltes vegades els diners que un espai públic destina a mobiliari acaba comportant un procès administratiu llarg i feixuc amb el resultat final d’obtenir uns recursos que no s’ajusten a les necessitats reals, voliem explorar les possibilitats de disseny des de la base, posar a les mans dels joves la capacitat de transformació.

El projecte Hàbitat ha cercat altres maneres de dissenyar mobiliari i de llicenciar-ne el seu ús i construcció. Crear elements per a espais comuns del Centre Cívic que afavoreixin l’aspecte relacional i el de compartir.

Els resultats son més que esperançadors, s’ha dissenyat, un banc per seure per a 6 persones (reutilitzant pallets de transport de mercaderies), una cadira (reutilitzant les fustes d’un somier i restes de pallets), una paperera (reutilitzant les restes de fustes que van quedar al canviar part de la rampa d’accès del Claustre del Convent), i un contenidor mòbil per a l’intercanvi lliure de llibres (reutilitzant fustes abandonades al carrer).

La ideació, el disseny i la construcció ha estat dels propis joves. Ideació sobre paper, prototipatge amb cartró i selecció del materials i construcció de cada peça. Escollir la llicència ha estat el més fàcil, totes les peces estan sota : CERN Open Hardware Licence v1.2.

Prototipat

Fabricació

Peces acabades

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.