“El Gran Creador de Sons” – Taller | Projecte


El Gran Creador de Sons
Fabricant el passat peça a peça

El Convent de Sant Agustí sona i vibra a través del temps. Una campana repica. S’intueixen els murmuris d’una confessió. Una porta grinyola. Una bomba explota. Un ferit gemega de dolor. Els vidres esclaten. Ressonen els cascos de cavall en l’empedrat. Els maçons guarden silenci, els matemàtics també davant els seus càlculs infinits. Es pica la pedra. Es talla la fusta. Es claven claus.
Es fabriquen peces. Es tecleja un ordinador. Una impressora imprimeix. El Convent fabrica i auto-genera les seves pròpies vibracions des de la primera pedra fins avui. És un gran “Creador de Sons”. Com una caixa de ressonància històrica.

Fabricant el So del Passat
Des d’aquesta reflexió es proposa continuar la línia històrica del Convent i el seu esperit “Creador”. Construirem una biblioteca sonora física del recinte partint dels seus sons. El futur recuperant el passat. Els Makers creant i reproduint en 3D peces úniques que representin les ones sonores de la memòria del Convent. Revaloritzant des de l’àmbit digital, el concepte de temps, el punt de vista de l’artesa artesà i el tàctil.

Taller de Fabricació Sonora
El projecte es planteja com una sèrie de tallers on s’aplicaran les noves tecnologies d’impressió en 3D des d’un visió artesana. Quan no existia l’artista, sinó el creador d’objectes per a la seva comunitat.

Objectius

  • Explicar la història del Convent des d’un punt de vista nou i innovador.
  • Integrar les noves tecnologies com a eines útils per recuperar la memòria històrica.
  • Generar un Passeig Sonor i Sensorial on es pugui “tocar” la història amb les nostres pròpies mans.
  • Revaloritzar el treball artesà i comunitari des de l’àmbit digital.

Investigació Prèvia

Abans dels tallers es planteja una investigació prèvia per a saber de manera cronològica, els sons a reproduir en 3D. Després es gravaran aquests sons i es generarà un arxiu d’imatge de les seves ones sonores per després poder imprimir en 3D.

Per apuntar-te fes-ho aquí.

Ho farem amb eltano.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.