DYSTOPIA – Instal·lació inmersiva 1


En el nostre afany de donar suport a projectes artístics que tenen a veure amb la interactivitat i l’experiència d’usuari, aquest any hem col·laborat amb el Màster en Multimedia de La Salle acollint el projecte DYSTOPIA.

Es tracta d’una instal·lació immersiva, artística i interactiva on els usuaris poden comunicar-se amb la màquina a través de sensors de proximitat i Leap Motion. La instal·lació mostra un futur distòpic on els éssers humans han perdut el control sobre els programaris, ara intel·ligents, creant una atmosfera “caòtica” en què només recuperant el control sobre ells és quan els usuaris poden sentir el plaer de crear la seva pròpia atmosfera artística.

Dystopia – Estàs disposat a cedir el Control?
Data: 12 – 14 juliol.
Horari: 15:00 – 21:00
Lloc: Sala Búnker. Centre Cívic Convent de Sant Agustí

Podeu trobar l’esdeveniment a Facebook on s’ampliarà informació.

Aprofitant l’impacte que causen els mitjans audiovisuals per a la transmissió de temes socials i tecnològics, La Salle – URL, s’ha plantejat la realització de Dystopia, una peça artística i interactiva, emmarcada com Treball Final de Màster (TFM) del Màster Universitari de Creació Multimèdia (MCDM).

En col·laboració amb MakerConvent al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, David Miralles i Alun Thomas, professors de La Salle – URL i tutors del TFM, presentem una peça artístic-interactiva que barreja elements d’interacció, visuals i sonors per crear una experiència d’immersió que busca crear consciència sobre el moment d’inflexió sociocultural i tecnològic en què ens trobem. Mostrant a usuaris una representació física del futur i creant un marc d’opinió sobre les conseqüències negatives que comporta el descontrol tecnològic i la independència del programari com a entitat pensant i capaç de prendre decisions que dóna lloc a Dystopia.

Vine a viure el futur i descobreix si estàs disposat/da a cedir el control…

L’equip que l’ha conceptualitzat i dut a terme son:

  • Rafael Suárez. Enginyer de producció industrial. Màster en Direcció de Projectes. Posseeix experiència en la formulació i gestió de projectes industrials, organitzacionals i en organització d’esdeveniments.
  • Lesslye Barajas. Llicenciada en Mitjans Audiovisuals. Productora i realitzadora audiovisual amb sòlida experiència en l’àrea de producció i gestió de projectes audiovisuals, esdeveniments culturals i socials.
  • Miguel Ángel Murgueytio. Artista Visual. Artista multimèdia que treballa en la producció, desenvolupament i investigació de projectes en art dels nous mitjans, amb experiència en la creació de plataformes interactives, motion graphics i videomapping.
  • Ana Inés Pereyra. Llicenciada en Enginyeria Audiovisual. Producció multimèdia. Experiència en realització audiovisual, fotografia, postproducció, motion graphics, computació gràfica i desenvolupament de videojocs.
  • Anna Carsi Durall. Llicenciada en Enginyeria Multimèdia. Desenvolupadora de projectes HMI en sistemes d’automoció. Experiència en el camp multimèdia desenvolupant produccions audiovisuals, pàgines web, videojocs, aplicacions i projectes interactius. Col·laboracions en projectes de disseny UX / UI.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

One thought on “DYSTOPIA – Instal·lació inmersiva