[Fusió i Connexió] Arduino i processing


al MakerConvent
Dimecres 18 i 25 d’octubre
de 17:30 a 20:30h

Inscripcions aquí!

La idea d’aquest taller és posar a l’abast del públic en general els coneixements necessaris per poder exercir i resoldre problemàtiques lògiques a l’hora de programar qualsevol robot educatiu, autòmat o interacció mitjançant l’anàlisi dels components i les connexions, aconseguir connectar qualsevol interfície funcional o artística amb arduino mitjançant MIDI, OSC o Serial.

Això es farà partint sempre des de l’anàlisi de les problemàtiques per a les quals els robots van ser dissenyats i on a més, tindrem en compte les seves parts mecàniques, sensors i circuits electrònics. 

Com sabem Arduino i Processing són plataformes de codi obert que democratitzen l’accés a l’electrònica i la programació, és a dir que comptem amb un model de desenvolupament de programari on el codi font d’un programa o projecte està disponible públicament i pot ser utilitzat , modificat i distribuït per qualsevol persona de forma gratuïta i un dels objectius està centrat a fomentar la creativitat, la innovació i el desenvolupament d’habilitats tècniques, crec que en comptar amb coneixements d’aquestes eines fomentarà la creativitat i la innovació en permetre a les persones experimentar i materialitzar les seves idees i que a través de la capacitació, els participants podrien adquirir habilitats tècniques, com ara la programació en C/C++ (Arduino) i la programació visual (Processing). També s’aprén a solucionar problemes i depurar codi, habilitats valuoses a l’era digital actual.

Un altre objectiu daquest projecte és estimular el pensament crític, la resolució de problemes en projectes dArduino i Processing requereix pensament crític i habilitats de disseny. Els participants aprenen a abordar problemes de manera sistemàtica ia desenvolupar solucions efectives, per altra banda es busca ampliar la comunitat de makers, és a dir, fomentar l’ensenyament d’Arduino i Processing contribueix a enfortir la comunitat de makers ia crear un ecosistema d’aprenentatge col·laboratiu, on les persones comparteixen els seus coneixements i projectes per al benefici de tothom.

Finalment, el desenvolupament es realitzarà partint sempre des de l’anàlisi de les problemàtiques per a les quals les interfícies van ser dissenyades i on a més tindrem en compte sensors, actuadors, circuits electrònics i la interfície d’usuari com a eixos conceptuals. En concloure el curs, els participants tindran els conceptes i les eines necessàries per realitzar tant el disseny, la comunicació, la capacitat d’elecció de sensors i els actuadors i la programació.

Pots portar el teu ordinador i el teu arduino.

Formador: Esteban De Boeck, Dissenyador Multimèdia, Llic. en Composició Musical i Professor de Música, Professor d’Electrònica, Tècnic Electromecànic. Capacitat en SAP i 0doo CRM, Paquet Adobe+ After Effects, Blender i Tinkercad en .stl i .fbx, Unity 5 Pro Us i C#, HTML5 i CSS, Processing, Pure Data, Max, APEX .vfp, excel·lent gestió d’Arduino, NodeMcu, FPGA amb sensors, mòduls i eines d’interactivitat. vr.vex.com Ableton Live, Pro Tools, Cubase, Reaper i relació ReWire entre elles, mapeig de MIDI per a execució de sons i llums en temps real.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.