Final de projecte

El projecte Recordar TV ha finalitzat! ens enduem moltes experiències, noves coneixençes i relacions entre veïnes del barri amb edats ben diferents.

El barri que vivim, al que anem a l’escola, al casal, el que ens el sentim nostra. N’hem parlat i l’hem viscut des d’uns altres ulls, des d’una visió conjunta, a través d’una càmera de vídeo.

Una gran experiència que ben segur, no ens deixa indiferents!

Fins aviat!

Us deixem un recull d’imatges de tot el procés:

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE RECORDAR TV

Aquest dijous dia 19 de març farem una marató de cinema al Casal de Barri del Pou de la Figuera. A partir del Projecte Recordar TV, posarem dues pel·lícules que mostren les relacions entre infants i joves i persones grans.

A més a més, entre pel·lícula i pel·lícula  presentarem el projecte RECORDAR TV, amb les seves protagonsites, les noies de l’espai Jac Convent i les persones grans del Casal de gent gran del Carrer Comerç.

Es presenta una bona tarda! no us ho perdeu!

L’entrada és gratuïta i hi haurà crispetes per tothom.

marato cinema intergeneracional

Una foto especial

Tot el grup conjuntament, joves i gent gran, vem fer un exercici de memòria tot buscant entre records aquelles fotos que fóssin especials.

Cada una va portar dos o tres fotografies que representaven un moment especial de la seva vida. D’aquesta manera, una vegada més queda demostrat que tant joves com gent gran tenen molts records i bons moments viscuts, i que tenen molt a dir i a explicar sobre elles.

Aquí us deixem el vídeo del recull de totes les fotografies i l’explicació del motiu pel qual l’han elegit, amb un resultat molt emotiu.

Els jocs d’abans

I ja el tenim aquí! Avui pengem un vídeo  molt especial. És el resultat d’uns dies de feina: dies endarrera, la Pepita i la Núria ens van explicar molts elements de la seva vida qüotidiana de quan éren petites. Amb les joves, n’hem pogut reproduir una part, la dels jocs.

Amb molt de carinyo, hem gravat la reinterpretació dels jocs de la xerranca, saltar a corda, pujar als arbres i el pote. Les actrius van vestir-se com abans, i amb moltes ganes, es van posar a jugar fins que l’equip de producció, força exigent, donava les escenes per bones.

 

Tota una experiència!

Gravació de jocs

El segon dia de gravació de jocs també va donar molt de si. Vem anar fins al parc de la Ciutadella, on la Pepita i la Núria jugaven quan éren petites, i vem reproduir el joc “d’enfilar-se als arbres” i “el bote”.

La Yanelys i l’Agata van fer d’equip de tècnic: van buscar el millor enquadre per cada escena, van donar les indicacions pertinents per cadascú i van gravar els jocs com autèntiques professionals.

La Inés, la Estefania, la Sama, la Magica i la Dana van fer d’actrius. Com unes professionals, van estar repetint les “tomas” necessàries perquè sortissin unes bones escenes. Van córrer al voltant de l’arbre i s’hi van enfilar unes quantes vegades. Amb el “bote”, van canviar d’esencari, i van rodar detalls que més endavant podreu veure en aquest blog.

De moment les fotos, i d’aquí poquet…el vídeo editat!

 

Taller de nines de drap

A partir de les explicacions de la Pepita i la Núria sobre a què jugaven quan éren petites, va sortir la idea de fer un “taller de nines de drap”.

Tal dit, tal fet. Ens vem posar mans a la obra i  vem passar una tarda entre fils, agulles, robes de tots colors i unes grans mestres que ens van explicar pas a pas com elaborar la nostra pròpia nina de drap.

Va ser una tarda molt creativa, a partir de colors, formes i diferents materials van sortir unes nines ben originals i variades.

Aquí en teniu un petit recull:

 

I més endavant…més vídeos!

Començem a gravar!

Recordar TV segueix…

Després d’una bona feinada extraient informació de les entrevistes del divendres, classificant-la i ordenant-la de manera que es pogués fer un guió, aquest divendres ja vem passar a l’acció!

Tocava interpretar a la Paquita i la Núria quan éren petites, a partir del què ens van explicar ens vem vestir de l’època, vem reunir el material necessari i ens vem posar mans a la obra.

El claustre del Convent de Sant Agustí ens va semblar una bona localització, així que aprofitant la llum de primera hora de la tarda ens vem posar a gravar. L’Agata va fer de directora/càmera, la Dana, la Inés, la Violeta i la Màgica van fer d’actrius.

LLUMS, CÀMERES I…ACCIÓ! es va treballar des de diferents plans per tal de poder fer un muntatge ben xulo!

Es va gravar el joc de la XARRANCA i SALTAR A CORDA (diferents jocs). Encara hi ha molt per interpretar, però poc a poc anirem recreant el que un dia va ser el qüotidià de la Paquita i la Núria.

Quan ja va marxar la llum, vem anar cap a la sala laboratori a mirar, seleccionar i finalment editar el que havíem estat gravant. Tot un aprenentage amb molt bon resultat!

Més endavant penjarem el vídeo..de moment, aquí us deixem algunes fotos del making off!

I aquest divendres seguim amb un taller molt especial…seguim! 

Anem per feina!

Aquest divendres passat el projecte RECORDAR TV ja va començar a agafar forma.  Ens vem posar mans a la obra i, dels grans temes que havíem extret l’altre dia, van sortir idees per començar a treballar.

LA PRIMERA IDEA:

Enregistrar a partir d’una entrevista a les persones grans, que el divendres éren la Núria i la Pepita, explicant alguns elements de la seva vida a partir de les preguntes elaborades entre totes:

-A què jugaves quan érets petita?

– I com es jugava a aquests jocs?

– Què feies pel barri?

– Com era el teu dia a dia?

– Com era casa teva?

– Com et vesties?

Càmara i…acció! com unes autèntiques professionals, la Màgica i la Agatha van fer d’entrevistadores mentre que la Inés, la Yanelys, la Violeta i la Sama controlaven la càmara de vídeo i el so, i la Dana feia el reporatge fotogràfic. I la Pepita i la Núria davant la càmara, fent memòria i descrivint pas a pas.

A partir d’aquestes preguntes, el proper divendres les més joves interpretaran el que han explicat les persones grans. Es vestiran com abans, jugaran als jocs, representaran les cases d’aleshores, etc. per tal de que puguem tenir una imatge viva del que va ser una part de la vida de la Núria i la Pepita.

Se’ns gira feina! i com ens agrada!

seguim amb…RECORDAR TV!

 
 

 

Prenent contacte

La primera sessió del projecte es plantejava força complexe. Els dos grups no es coneixien d’abans i les característiques de cada un són ben diferenciades. Ens vem posar mans a la obra, vem fer algunes dinàmiques per trencar el gel i de seguida van sortir mirades de complicitat, converses animades i preguntes sobre l’altre.

Poc a poc, quan ja estàvem totes animades i barrejades, van anar sortint idees per treballar a recordar TV. Amb el barri com a element comú entre els dos grups d’edat, sorgien moltes temàtiques de les quals en vem poder fer una classificació: HISTÒRIA, REIVINDICACIÓ, C.C.CONVENT I ALTRES EQUIPAMENTS I EMOCIONS.

Per acabar la sessió, vem fer un primer contacte amb la càmara tot dient una sola paraula sobre el barri….els resultats…al següent post!

Aquest divendres seguim amb moltes ganes de retrobar-nos i treballar! sembla que això comença a agafar forma…!!!