Història de la Mostra


Mostra Sonora i Visual
Al Centre Cívic Convent de Sant Agustí

Art Sonor, Visual, Directes, Experimentació, Electrònica, instal·lacions interactives i molt més.

XIII Edició : del 6 al 10 de juny de 2023.

El Centre Cívic Convent de Sant Agustí, com a espai de la xarxa de l’Ajuntament de Barcelona,  ofereix de manera contínua eines formatives per a la creació audiovisual, així com espais per a la seva difusió i expressió.
Una cita important per a la creació experimental és La Mostra Sonora i Visual: un reflex de la creació contemporània en l’àmbit experimental i audiovisual. Aquest any es celebren tretze edicions d’aquest projecte biennal.
La programació de La Mostra Sonora i Visual és el resultat d’una convocatòria oberta destinada a dos àmbits, un els directes musicals o accions musicals, i l’altre el de les intal·lacions audiovisuals o interactives. En aquest últim cas, els projectes de caire més expositiu, s’ofereix un espai d’acompanyament del procés a través de la formació i el treball col·laboratiu, amb la participació de MakerConvent.
Des de l’any 2000, hem gaudit de projectes interessants i ben variats de la mà d’artistes i col·lectius tant locals com internacionals. Ens encantaria poder recordar i compartir cada una de les propostes presentades però ens és inviable citar-los a tots i a totes aquí així que en destaquem algunes.
Han passat per les edicions de La Mostra Sonora i Visual artistes com : Victor Nubla i Antón IgnorantGat, Tres, Fibla, Pulshar, An der Beat, Jorge Haro, Tzesne, Joseba Irazoki, Mark Cunningham i Silvia Mestres, Guillamino, DjAmsiaAlba G. Corral, Nikka, Edu Comelles, Lucious Works HereArnau SalaEli Gras, Fernando Lagreca, Josep Mª Jordana, Coàgul, Tirso Oribe, Institut Fátima, Equipo o Ensemble Topogràfic, Tomomi Kubo, Mónica Rikić, Anna Carreras o Daniel Gallardo entre d’altres.
També s’han presentats treballs de segells i col·lectius com : G3G, Gracia Territori Sonor, Spa rk releases, Ninja Tune, Discipline, Love The Chaos i col·lectius com 25 hombres, Telenoika, entre d’altres, han participat en alguna de les edicions de la Mostra.
Aquest projecte que durant les seves dotze edicions, ha acollit propostes artístiques de gran varietat estilística, i ha portat els seus singulars continguts a diversos espais de la ciutat com ara el Museu Picasso o la mateixa xarxa de metro TMB. Durant el seu recorregut també ha generat sinèrgies i col·laboracions amb altres festivals de creació experimental, com ara el MEG (Montréal Electronic Groove), el Tsonami Arte Sonoro(Festival d’Art Sonor de Valparaíso), el BAM (Mostra de Videoart de la Bienal de Artes Mediales de Chile) o L’Auditori Sant Martí.

Imatge: BcnProgLab, 2018, foto Cristina Claramunt