Recorreguts Sonors Presentació de l’edició 2019

Recorreguts Sonors
Accions i mutacions sonores

Del 19 al 23 de novembre de 2019
Instal·lacions artístiques, directes audiovisuals i més.
Activitats Obertes i Gratuïtes


Del 19 al 23 de novembre el Centre Civic Convent de Sant Agustí celebra la cinquena edició del cicle Recorreguts Sonors: Accions i Mutacions Sonores. Un any més amb treballs artístics que donen una perspectiva àmplia i contemporània de la creació sonora, local i internacional.

La selecció de directes de l’edició 2019 és especialment intergeneracional i compta amb figures molt rellevants de l’experimentació sonora i la improvisació d’avantguarda, així com una selecció de talents joves, tots amb perspectives estilístiques i procedències molt diverses. De les escultures sonores a l’electroacústica, del hip-hop a la música rave, dels drones a les gravacions de camp….

Comptarem amb Eduardo Polonio una de les figures principals de la música electrònica espanyola que ens portarà un directe amb Eduard Altaba i Enric Cervera, contrabaixistes amb una immensa trajectòria a la ciutat (Perucho’s, Naïf, Blay Tritono…). Serà la presentació del pròxim treball de La Olla Expréss, disc que inclou enregistraments inèdits on participen aquests tres artistes a més del polièdric i enyorat creador Tres.
El productor anglès Dom Clare (D-Glare), visitarà per primera vegada la ciutat comtal per omplir d’electrònica profunda i psicodèlica la sala noble, fruit d’una col·laboració amb el segell local Zona-Watusa.
Des d’Austria, ens visitaran el duet Canned Fit & Petek Gmbh, amb experiments que inclouen drones de guitarra i cançó vienesa, en una col·laboració amb l’artista visual Carolina Cabrerizo.

La creativitat sonora i visual local es manifesta també amb una selecció variada de llenguatges. Roc Jiménez de Cisneros (EVOL) creador d’algoritmes i ambients deconstructius de la cultura rave, treballarà en directe amb els seu projecte Laser.
Gemma PlanellTutu ens oferirà un sessió adreçada “als peus i al cervell” amb un equilibri entre sons experimentals i de ball. La prestidigitadora dels plats i productora Janira Sebbe (Dj Ches), estrenarà un set AV amb produccions i remixes propis d’electrònica i hip hop. La productora nara is neus i l’artista visual Sasha Smirnova presentaran  ‘Afterimage’, un directe d’electroacústica experimental ple de textures.

Les instal·lacions artístiques, seleccionades amb una convocatòria oberta, ocuparan les antigues Capelles des de dimarts 19 fins a dissabte 23. Per a la inauguració comptarem amb una selecció d’escultures sonores Après-Baschet, que podrem explorar i fer sonar al Claustre gòtic del Convent amb els membres del Taller Baschet.

Una col·laboració amb el Festival Loop, ens permetrà gaudir d’una peça audiovisual creada amb participants de la Fundació Pere Mitjans, al Hall de Pl. Acadèmia.

L’edició de Recorreguts Sonors 2019 compta amb la col·laboració de MicroFusa, una institució líder en tecnologia musical, formació especialitzada i distribució d’àudio professional.

Més activitats i artistes per a confirmar…


Col·labora





×