[Expo] El Temps, l’Accessibilitat i la Impressió 3D

Hall Plaça de l’Acadèmia
del 25 de juny al 20 de juliol

L’exposició El temps, l’accessibilitat i la impressió 3D que es va realitzar el 2016 dins del marc del projecte Cooperem en la Diversitat, ha estat seleccionada com un dels 10 millors projectes en la convocatòria d’ADI FAD Cultura.

Relacionar els productes de suport, l’accessibilitat i el temps al voltant de la vida quotidiana de les persones amb diversitat funcional, i com la impressió col·laborativa en 3D pot ajudar a personalitzar i a socialitzar aquestes millores.
Mostrar projectes que han creat productes de suport elaborats amb impressió en 3D i fabricació digital, productes que ens permeten parlar de la relació entre el suport-temps-accessibilitat, i que alhora obren una nova finestra: oferir una nova perspectiva dels productes d’ajuda des de les noves possibilitats que ens obre la fabricació digital i l’empoderament per aprenentatge.

Objectius

  • El retorn social i obert. Amb llicències per compartir, descarregables, amb tutorials de creació oberts.
  • Aquest impacte social es basa en fer més assolibles tasques que amb l’edat o per la seva diversitat funcional requereixen més esforç per realitzar-se.
  • L’empoderament per part de l’usuari és l’element més característic de tot el procès. Aprenentatge, formació.
  • Millora de l’autonomia en les activitats de la vida diària, l’autoestima i el temps del cuidador.
  • Millora de l’autonomia i la seguretat en la vida diària.
  • Millora en l’autonomia, i les capacitats personals, facilitant la realització de hobbys.
  • Millora de l’autonomia i l’autoestima.
  • Millora de l’autonomia i la intimitat de la persona, i del temps del cuidador: els objectes sexuals.

Si durant aquest període no podeu passar pel Convent podeu visitar la menció que ens han fet a l’Exposició “El millor Disseny de l’Any – FAD“:

05.06.18 – 14.10.18
Dimarts – diumenge, 10 – 20h
FAD – Disseny Hub Barcelona (Sala A)
Pl. de les Glòries, 37-38, Barcelona

«El millor disseny de l’any» és la mostra imprescindible per veure i entendre què es cou al món del disseny avui en totes les seves expressions. Recull les obres finalistes i guanyadores dels premis que atorguen les associacions del FAD, els més longeus i reconeguts en les respectives disciplines del disseny: els Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual (ADG-FAD), els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme (ARQUIN-FAD), els Premis ADI de disseny industrial —que inclouen els Premis Delta, les Medalles ADI i el Premi ADI Cultura (ADI-FAD)—, els Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura (ARQUIN-FAD); els Premis ArtsFAD a la creació artística (A-FAD); i els Premis MODA-FAD al disseny de moda.

×