Experiències al MakerCamp d’estiu amb MakerConvent

Creació digital, disseny, fabricació i treball col·laboratiu amb a joves.

Del 26 de juny al 14 de juliol es va realitzar el MakerCamp d’estiu amb MakerConvent amb activitats platejades per a descobrir molt àmbits de la cultura #Maker. Les programacions que es plantegen al MakerCamp no només es centre en l’ùs de les tecnologies per a creació digital, plantegen reptes a resoldre als joves participants.

La primera setmana va ser dedicada a la creació conjunta de videojocs, en el marc del projecte CoGame. Crear un videojoc desenvolupa el treball en equip, l’estudi de contextos socials i culturals, l’enteniment d’altres llengües, el pensament crític i moltes altres habilitats, combinades amb l’aprenentatge tecnlogògic.

El resultat va ser fantàstic! videojocs genials ubicats al Tibidabo, a l’antiga Ciutadella, al Castell de Montjuic i al misterios Park Güell. Podeu jugar o descarregar-los a aquest enllaç.

Juga a “Parc Güell”

Juga a “Parc Güell”

O descarrega’l conventagusti.com/videojocs/Park_Guell.zip

Aquest any hem continuat la tasca d’anar construïnt i mantenint el jardí vertical del Claustre del Convent, iniciat l’any passat amb el projecte Planta’t! Ara amb el projecte Rega’t! la idea de construir un jardí autosostenible, des de la recollida de l’aigua fins a la seva distribució final a les plantes via Arduino.

Després del treball amb els mons virtuals, es va dedicar temps a treball amb el nostre entorn i l’espai urbà. El projecte Hàbitat, amb el que s’han cercat altres maneres de dissenyar mobiliari i de llicenciar-ne el seu ús i construcció. Crear elements per a espais comuns del Centre Cívic que afavoreixin l’aspecte relacional i el de compartir.

Descobreix més en aquest article al web de MakerConvent.

conventagusti.com/maker

×