Txi Kung

logo inscriute3

Dimarts i dijous de 9 a 10h

Del 3 d’octubre al 30 de novembre

Professor: David Dalmau

Preu: 69,73€

El txi-kung, o qigong  és una disciplina practicada inicialment a la Xina des de fa diversos mil·lennis. La seva finalitat és millorar la salut i mantenir un bon nivell energètic global.

“Txi” o QI  significa “energia” i kung (gong) “treball”, per tant es podria definir como el “treball de l’energia interna”.

El txi-kung forma part de la medicina tradicional xinesa segons la qual la malaltia sorgeix d’un desequilibri entre el yin i el yang, o sigui, del flux de l’energia vital en l’home. És un mètode que combina moviments suaus del cos, concentració mental i respiració per reequilibrar l’energia a través dels meridians, enfortir els òrgans interns, exercitar els ossos, les articulacions i els músculs, promoure la relaxació i el control de l’estrès, prevenir lesions  i expandir la consciència a tots els nivells prevenint la malaltia o restablint la salut.

Durant la seva pràctica es realitzen una sèrie d’exercicis on es fonen respiració, moviment i concentració mental meditativa. Aquest treball global fa augmentar el nivell de Qi, o energia, al cos i afavoreix la seva circulació.

En aquest curs treballarem una seqüència de moviment anomenada ” 18 palmells de Luohan”. Aquest nom, Luohan vol dir Buda, i fa servir  moviments per generar i fer circular la nostra energia interna. Destaca sobre tot el treball sobre la columna vertebral a més d’ estirar i relaxar la resta del cos.

Altres  exercicis que treballarem són  els “sons curatius”, “el joc del 5 animals”, “Ba duan jin” i d’altres. A més practicarem diferents meditacions i relaxacions.

Comments are closed.