Síntesi Modular

Dijous 11 d’abril de 17.30 a 21.30h

Professor: Javier Salthú

Preu: 21,78€

Durant dècades els sintetitzadors han ocupat un lloc fonamental en la història de la música, transcendint als seus orígens com a veu precursora de la música electrònica, consolidant-se en el present com a peça fonamental del nostre propi univers sonor.

Aquest taller constarà de dues trobades dedicades a oferir un acostament a aquests instruments, centrant-nos específicament en sistemes de síntesi modular, sobretot analògics. Tractarem en profunditat els diferents elements que els conformen, i presentarem els aspectes més rellevants de cada dispositiu, estudiant la seva terminologia específica, trets tècnics i usos creatius.

El taller es dirigeix a totes les persones interessades a aprofundir els seus coneixements sobre les possibilitats i particularitats que aquestes eines presenten. Si no tens experiència prèvia també pots participar, tot i que pot ser de gran ajuda per tal d’incorporar amb més facilitat els conceptes que tractarem durant les classes.

Javier Salthú

Comença els seus estudis com a instrumentista, desenvolupant des del primer moment un profund interès per la tecnologia, el software i els mitjans que aquests ofereixen per a la creació musical.

Títol de Professor en Música i Llicenciatura en Música Popular (Universitat La Plata, 2012 i 2013). Especialitzant-se en disseny de sonor, producció musical i programació. El 2011 forma VGDLT, projecte sota el qual edita fins a la data quatre produccions d’estudi. Les seves composicions exploren un terreny híbrid que transcorre entre sonoritats acústiques, electròniques i altres pròpies d’un univers imaginari. Aquesta recerca defineix un llenguatge propi, transitat per ambients abstractes, paisatges minimalistes i textures profundament elaborades. El 2015 crea Noiss Coko, espai exclusivament dedicat al desenvolupament de programari i eines per Ableton Live, publicades conjuntament amb Isotonik Studios. Durant els últims anys desenvolupa un actiu rol docent, organitzant recentment cursos de formació al costat de Academy 303, Dit i Dj Productor, entre d’altres.

+Info
Javier Salthú Soundcloud  i canal de Youtube

×