Ballar per a la càmera

Dijous de 19.30 a 21.30h
De l’11 d’octubre al 13 de desembre
Professora: Brisa MP
Preu:  65,63€

Eines per a la creació d’obres de dansa per a pantalla

Ballar per a la càmera és un curs teòric-pràctic i de visualització d’obres, que a partir de diferents exercicis s’explicaran eines bàsiques a la creació de dansa en pantalla, introduint eines i conceptes de la dansa, el cinema i l’edició de vídeo amb mitjans digitals.

El treball es desenvolupa tant al Centre Cívic, com a espais públics,  utilitzant l’arquitectura com a paisatge i espai d’interacció corporal.

En una primera etapa es realitzarà una introducció a la “screendance” (Dansa en pantalla) aspectes històrics i estètics, visualitzant obres i les seves influències.

La segona secció del taller és de caràcter pràctic, basada en l’experimentació a través d’exercicis en duets i grups.  S’explorarà la relació càmera-cos, càmera-cos-so. Es crearan grups de treball per realitzar un mini exercici de dansa en pantalla.

A la tercera etapa es treballarà a partir del material enregistrat. Es tractaran els diferents aspectes tècnics i estètics de l’edició de vídeo i la banda sonora.

Temari del curs

  1. Introducció teòrica i audiovisual de Screendance (Cinedansa- Videodansa)
  2. Espai -Temps / Càmera-Cos-Pantalla. Exploració Cos- c / Cos-mitjans-
  3. Exercici amb entorn arquitectònic, en espais oberts. Recurs de cinema i vídeo.
  4. Treball en grup. El guió i la idea original. Exercici coreogràfic per a la càmera. Projecte de Videodansa d’un minut. (Idea original, localització, vestuari, etc.)
  5. Rodatge de l’exercici grupal.
  6. Edició de vídeo digital.
  7. Edició de vídeo digital. Banda sonora.
  8. Edició de vídeo digital. Crèdits, exportació.

S’aconsella portar:

Roba d’entrenament i sabatilles.
Quadern de notes i llapis.
Càmera de vídeo, fotografia digital o telèfon mòbil per a registre de vídeo, amb targeta de memòria buida.
Pen drive.

(Teaser de l’edició 2017 del Festival FVIC (Festival Internacional de videodanza de Chile) dirigit per Brisa MP

Brisa MP
Artista transdisciplinar, comissària i productora, El seu treball aborda els llenguatges de la dansa, el vídeo, la performance artística i la tecnologia fabricant les seves pròpies eines. Ha participat en festivals i ha impartit conferències sobre dansa en pantalla a Europa, Amèrica Llatina i Oceania. També ha comissariat projectes de dansa i tecnologia. És directora del Festival Internacional de Vídeodansa de Chile (FVIC) i del Festival Interface : Arte, Cuerpo, Ciencia y Tecnología.

caidalibre.cl

×