Acústica Experimental

Divendres de 17 a 20h

Del 8 de febrer a l’1 de març

Professor: Joan Cabré

Preu: 65,34€

L’objectiu del taller és entendre conceptualment les variables que afecten l’acústica de les sales, dels instruments, dels altaveus i de la producció i transmissió del so.

A través de quatre sessions experimentals s’introdueixen els coneixements necessaris per entendre el disseny acústic de les sales de concerts, dels elements absorbents i difusors, del comportament de les ones a través de l’aire i dins la geometria d’una sala.

Dirigit tant a qui ha cursat algun curs de producció musical anteriorment com a qui tingui interès en l’acústica. També per a qui tingui interès en fer-se un estudi a casa i vulgui millorar l’acústica d’alguna sala.  El contingut s’estructurà de la següent manera:

1a sessió: Sessió pràctica amb un altaveu fent vibrar una sala en els seus modes propis. Entenem com es propaguen les ones sonores dins d’un espai tancat i prenem contacte amb els conceptes en els que aprofundirem al taller.

2a sessió: Entenem millor els modes propis analitzant el so d’un instrument de corda. Gravem el so d’una guitarra i aprenem a interpretar-lo a través de les seves freqüències.

3a sessió: Funcionament de les trampes de freqüència, absorbents, difusors i mètodes de tractament acústic. Mostra a l’aula dels diferents tipus d’absorbent.

4a sessió: Apliquem els coneixements adquirits visitant una sala adequada acústicament.

Cinc anys d’experiència com a tècnic de so amb Acústic Barna i dos com a professor de les assignatures d’acústica de segon, tercer i quart a la Universitat Ramon Llull. Estudis musicals al Conservatori Municipal del Bruc i estudis en Enginyeria en Sistemes Audiovisuals. Projecte com a alpinista i fotògraf d’esports de muntanya.

×