#makerrepte7


Feu una màquina Rube-Goldberg!

Rube Goldberg (1883-1970) va ser un dibuixant nord-americà que va crear una sèrie de còmics que representen artefactes complexes que fan una tasca molt senzilla. Les màquines funcionen mitjançant una reacció en cadena que s’activa a l’inici fins que completa la tasca.

Aquest #Makerrepte consisteix en fer un circuit amb elements que tinguis per casa que es vagin encadenant i que acabin realitzant una tasca molt simple.

1. Inspira’t

Inspirar-se és la millor manera de despertar la creativitat. Mireu aquests vídeos de màquines que surten a pel·lis famoses, una màquina en un videoclip i una màquina feta a casa! O com les boges idees del Professor Franz de Copenhague!

2. Defineix quina tasca senzilla realitzarà la màquina

Serà l’acció final de la reacció en cadena. Pot ser encendre un llum, obrir o tancar una porta, tallar alguna cosa, abocar un líquid en un recipient, etc.

3. Reuneix tot el material

Busca què tens per casa que et pugui servir. No hi ha límits! Rotllos de paper de WC, llapis de colors, peces de domino, corda, caixes reciclades, imants, tubs, joguines, pinces d’estendre, llibres…

4. Fes proves

Juga amb els objectes a investigar. Com els pots fer servir pera que reaccionin en cadena?

5. Planifica les reaccions en cadena

Recomanem que en un full en brut feu un croquis de la màquina especificant quins objectes i com s’enllacen a cada tram.

6. Construeix la màquina

És el moment de construir. Aprofita l’espai que tens i innova! La màquina anirà de la teva habitació fins la cuina? No desesperis! Res no surt a la primera!

No t’oblidis d’enregistrar el resultat final.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.