Visibles amb Arrels Fundació i Teo Vázquez

Intervenció a la façana de Pl. de L’Acadèmia

#Visibles d’Arrels Fundació, 13 retrats de gran format de l’artista Teo Vázquez per trencar prejudicis sobre les persones sense llar a Barcelona.

Retrat gegant de Jesús Marcos sobre la façana del Centre
Imatge de Jesús Marcos a la façana del Convent

Aquesta proposta vol donar visibilitat a les persones sense llar i fer reflexionar la ciutadania des del carrer, l’espai on viuen aquestes persones, des d’un vessant artístic urbà, directe i sense filtres. La localització de cadascun dels retrats de les persones protagonistes de la campanya no és casual: estan ubicats als murs dels edificis on solien dormir i porten associat un codi QR des del qual els vianants poden conèixer una mica més de la seva història.

A l’edifici del Convent trobareu la història de Jesús Marcos
Yo he salido de la calle y he ganado mucho. Ahora, si me pasa cualquier cosa, tengo donde agarrarme. Hasta los 60 estuve en la calle; lo que he pasado no se lo deseo a nadie. Ahora, me miro fotografiado y digo: ‘Bueno, ya no soy el mismo, ahora estoy un poco más alegre. Para que vea la gente lo que cambia uno; hasta me extraño yo mismo.”

Imatge de la façana del centre amb veïns passejant i el mural de Jesús Marcos al fons.
Uns veïns passejant amb el mural de Jesús Marcos al darrere.

Des del Convent us animem a visitar els diferents retrats que Arrels Fundació ha posat arreu de la ciutat, per tal de posar cara, nom i ànima a les persones que dormien en tals localitzacions. Perquè visibilitzar és desestigmatitzar i generar consciència.

La història de Jesus Marcos en aquest vídeo

arrelsfundacio.org/visibles

Categoria: Exposicions
×