Tallers a la primavera

Banner 630x315-2

La inspiració pels tallers del trimestre és el Variophone, creació de Evgeny Sholpo.

Viatgem a la Rússia dels anys ’30 per conèixer aquest aparell que va ser desenvolupat a “Lenfilm Studio Productions” a Leningrad, Unió Soviètica, durant els seus experiments amb tècniques de so gràfiques, amb la col·laboració del compositor Georgy Rimsky-Korsakov. La seva primera versió va ser feta amb peces de fusta fixades per cables i sintonitzades amb cordes.

Aquest invent sonor forma part de les seves investigacions en el camp del “So Dibuixat” , “So Gràfic” o “Música Visual”. Aquesta és una tècnica pionera dins de la síntesi del so, univers de continguts molt habituals a la programació del Convent.

El Variophone , era un sintetitzador que utilitzava discos tallats de cartró, sincronitzats amb una pel·lícula de 35 mm en moviment . Basat en el mètode d’enregistrament de so-imatge òptica emprat a la cinematografia, crea un nou mètode de síntesi sonora.

Els avantatges del Variophone eren el seu control flexible i continu del to, del vibrato i donar plena llibertat al compositor per treballar amb combinacions polirítmiques o tempos gairebé il·limitats en qualsevol passatge.

Us convidem a descobrir la programació de tallers de la primavera que trobareu al nostre web:

www.conventagusti.com/tallers

 

GenerationZ-Variophone_sound_library_1932

Peces del Variophone

 

×

Post a Comment